De Stroate laat derde single los op de wereld

Redactie KW

Onder hun artiestennamen Dizzle & BigBang droppen Dylan Verhamme en Morgan Foscez samen hun nummer ‘In de Ban’. De jonge twintigers brengen op die manier de derde single van De Stroate’s ‘De Zwevegemsestroate EP.

Dizzle a.k.a. Dylan Verhamme (25) & BigBang a.k.a. Morgan Foscez (21) zijn beide afkomstig uit Kortrijk maar wonen in Kuurne. Zowel Dylan als Morgan zijn sinds het begin – ondertussen twee jaar geleden – steevast rapresent in de werking en verschillende projecten van De Stroate.

Dylan z’n Dizzle’s Fried Shizzles kon je al standaard aantreffen op de vaste concepten “A Day of Hip Hop” en “A Night of Hip Hop”, en ook op de jaarlijks terugkerende “A Day of Street Culture” tijdens de Sinksenfeesten. Morgan Foscez studeert in het dagelijkse leven schilderen & decoratie aan het VTI Kortrijk.

Beide artiesten zijn meermaals terug te vinden op de aankomende ‘Zwevegemsestroate EP’ en waren ook al bij iedere Stroate-liveshow te bewonderen op het podium. N jaren voornamelijk op de achtergrond bezig te zijn met hun muziekpassie, laten ze nu hun eerste videoclip op de wereld los.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDZ74bde90w

“In de ban van muziek, de tracks en de teksten, de liefde voor Hip Hop komt recht uit het Westen, 8500, ik bluf het rapresenten, ge zjit rikker dan daj peist aj zit zonder centen” “Het refrein vat de track perfect samen” stelt het duo. “Ondanks dat we elk ons eigen ding deden, kwamen we tot een eindresultaat dat eigenlijk dezelfde visie uitdraagt. e hebben elk onze goeie en slechte ervaringen in het leven gehad, maar zijn door muziek blijven gaan.”

“Tot nu toe kon je enkel in het echte leven en op soundcloud onze muziek terugvinden. Maar door de kansen die we kregen in De Stroate, de ondersteuning van de beatmaker Stan, de producer Brecht en de scratches van Belgische DJ-legende DJ Grazzhoppa waren we in staat om tot dit eindresultaat te komen. We zijn benieuwd naar wat volgt, we blijven bezig. Hou het in de gaten”, klinkt het overtuigd.

De Zwevegemsestroate EP, het eindresultaat van de eerste etappe van De Stroate’s muziekwerking, komt er eind juni aan.