De Romeo’s komen naar de Provence van Kortrijk

We herkennen Baudouin Laigneil, Marc Verniers, Dany Vanovertveldt, voorzitter Jean-Pierre Duprez, Kristof Sierens en Luc Debaets. Olivier Dejans ontbreekt op de foto. © EDB
Redactie KW

Ooit stonden Helmut Lotti, Milk Inc. én Dana Winner er op het podium, dit jaar komen Sergio en De Romeo’s Kooigem onveilig maken. Voor de 38ste keer zet de kleinste deelgemeente van Kortrijk op 21 juli de vakantie in met de Volksfeesten.

Bandit mag op zaterdagavond 21 juli om 19.30 uur de spits afbijten. Daarna brengen Johan Veugelers en Salim Seghers het beste van zichzelf. “Salim Seghers is ondertussen een vaste waarde in showbizz-land”, stelt voorzitter Jean-Pierre Duprez. “Ambiance gegarandeerd dus.” Sergio en De Romeo’s sluiten de Kooigemse Volksfeesten af. “Tien jaar geleden waren die laatsten hier al eens, maar ze stonden toen nog aan het begin van hun carrière.”

Jaar na jaar slagen de organisatoren erin om artiesten te lokken die later erg beroemd werden. “Een voordeel, want ze waren toen nog betaalbaar”, knipoogt Jean-Pierre. “Wij vragen geen inkom en zijn dus vooral afhankelijk van sponsoring. Helmut Lotti bijvoorbeeld, kostte ons toen 60.000 frank. Ook Milk Inc. en Dana Winner traden hier nog op, nu zijn die niet meer betaalbaar.

Goede doel

De Volksfeesten gaan verder op het elan van vorig jaar. “De schlagermuziek was een succes en de feesten opnieuw naar het Kerkplein brengen, bleek een voltreffer. We kunnen nog dat tikkeltje meer sfeer creëren en onze bijnaam ‘de Provence van Kortrijk’ alle eer aandoen”, aldus de voorzitter. De Volksfeesten schenken ook elk jaar een deel van de opbrengst weg aan het goede doel. “Vorig konden we een cheque van 500 euro aan het schooltje hier geven. Als het mogelijk is, blijven we dat natuurlijk ook in de toekomst doen.”

De Volksfeesten vinden plaats op zaterdag 21 juli in het dorpscentrum van Kooigem. De eerste groep treedt er op om 19.30 uur. Behalve het podium en de terrassen staan er ook enkele kermiskramen en komen de hamburger- en frietjeskraampjes aanrijden. (Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier