De nacht in… met Luk Alloo en nachtrestaurant ‘t Anker in Harelbeke

Luk Alloo en de zaakvoerders van 't Anker: Martine Declercq en Jean Claude Masselis. © LO
Redactie KW

In ‘Alloo in de Nacht’ heeft Luk Alloo toevallige en niet toevallige ontmoetingen met mensen die werken, leven en gedijen in de nacht. Wegenwerkers, callgirls, verplegers, daklozen, taxichauffeurs, marktkramers, cafébazen, nachtraven…

Zowat drie weken terug belde Luk Alloo voor een opname in het Harelbeeks nachtrestaurant ‘t Anker in de Kortrijksestraat. Ruim 31 jaar openen Jean Claude Masselis en echtgenote Martine Declercq dit overbekend nachtrestaurant. “Ik ben eigenlijk gestart bij mijn ouders die toen in Kuurne ‘De Laeten’ had, ook een nachtrestaurant. Dus ik ben stilaan het nachtleven gewoon. Luk Alloo belde mij op of hij mocht langskomen tegen 23 uur. Even later belde hij terug dat het later ging zijn. Stipt om 2 uur opende hij de deur in zijn bekende stijl en interviewde hij zowat iedere aanwezige klant. Hij bleef tot 5 uur in de morgen”, klinkt het.

Wat we donderdagavond gaan zien op VTM (om 21.20 uur, red.) is koffiedik kijken. Zelf kon ik bijna niet aan het woord komen, het was die vrijdagnacht echt hectisch. Het was hier fullhouse. Maar die 31 jaar zou ik nooit hebben kunnen realiseren dankzij mijn ouders, personeel en klanten. Ik blijf ze eeuwig dankbaar. Luk Alloo incluis, die de opnames inblikte met de goedkeuring van alle aanwezige klanten”, aldus Jean Claude Masselis.

(LO)