De Domino’s zingen op de Rollofeesten

De Domino's met v.l.n.r. Brecht Claus, Glenn Deswarte en Nico Six. © GF
Redactie KW

Het optreden van de Gullegemse Domino’s is een van de optredens die voorzien zijn op de Rollofeesten in Rollegem. Op zondagavond 26 augustus staan ze er op de planken.

De Domino’s begonnen met een act op de seniorenshow van Carnaval Gullegem in 2014. “We zijn met drie, en zijn allen al Prins Carnaval geweest“, aldus leadzanger Glenn Deswarte (44). Hij is de enige van het trio die niet meer in Gullegem woont. Glenn woont met zijn man Wim Vanduyfhuys, die klankman is bij de Domino’s, in Koekelare. Glenn, die vrachtwagenchauffeur is bij Wienerberger heeft een zoon van 20 jaar. Nico Six (47) is getrouwd met Eveline Vanoosthuyse en heeft twee zoons van 18 en 15 jaar. Hij is vertegenwoordiger in auto-onderdelen bij Autofix. Brecht Claus is met zijn 39 de jongste van het trio. Deze verpleger in AZ Groeninge is getrouwd met Elissa Stove en heeft drie dochters van 9, 7 en 4.

Ordelied

Glenn is eigenlijk al altijd met muziek bezig geweest. “Ik was met mijn toenmalige vriend die in 2012 overleed de uitbater van café The Bottle in Gullegem. Daar zong ik vaak in het café. Glenn, in 2014 de eerste Regenboogprins bij de holebi’s, was in 2012 Prins Carnaval, en zit samen met Nico, die Prins was in 1999 en Brecht die de titel kreeg in 2003 in de carnavalsvereniging. “Elk jaar maken we een ‘ordelied’. Dat is een liedje met tekst van ons op een bestaand liedje.”

Glenn had nog twee medezangers nodig om de Romeo’s na te doen. “Brecht en Nico sprongen onmiddellijk op de boot. We brachten het nummer Viva de Domino’s, een liedje over ons stamcafé De Gouden Bank en waren gekleed met een witte vest die gemaakt werd van gordijnen en we kregen drie T-shirts met dominoblokjes op gedrukt van een lokale T-shirtbedrukker.” Na dit eerste optreden werden Glenn, Brecht en Nico geleidelijk aan op verschillende plaatsen gevraagd.

De Domino’s zingen in het Nederlands en hebben ook twee nummers in het West-Vlaams. Ze hebben al een repertoire van anderhalf uur. “We zetten altijd eigen teksten op bestaande melodieën.” Een concert afsluiten doen ze met een lied op de melodie van Thank you for the music.

Voor het trio is zingen een uit de hand gelopen hobby. “Soms moeten we optredens weigeren, omdat we er niet telkens alle drie kunnen zijn. We werken ook allemaal en hebben nog tal van andere hobby’s“, vertelt Glenn.

Carnaval

De drie zijn ook nog lid van de Orde van de Vlaskapelle. Brecht en Nico delen er de voorzitterspost. “Er zijn binnen die carnavalsvereniging nog tal van werkgroepen waar we deel van uitmaken. We zijn eigenlijk bijna een heel jaar met carnaval bezig!” Brecht doet nog aan mountainbiken, Nico speelt petanque, is afgevaardigde van een jeugdvoetbalploegje in FC Gullegem, speelt minivoetbal bij de veteranen en volgt KV Kortrijk. Glenn gaat boogschieten en volgt gitaarles.

De Domino’s houden aan hun optredens veel mooie herinneringen over. “Zo luisterden we eens een verjaardagsfeestje op en kwamen we naar huis met een varkentje dat de jarige gekregen had. Brecht zou het cadeau doen aan zijn vrouw, maar moest vaststellen dat het niet mogelijk was om het zelf op te kweken”, lachen Nico en Glenn.

Paul Severs

De Domino’s kwamen tijdens optredens ook al in contact met grotere namen. Na contact met Paul Severs kon er een cd opgenomen met een oud nummer van Paul die de Domino’s in een nieuw jasje coverden. “De opname in de studio van Pauls zoon Christophe en de backings die zijn schoondochter Liesje Borremans deed, was een mooie ervaring. Het werd ook onze eerste en tot nu toe enige cd”, aldus Nico. (EDB)