David Decoene lanceert zijn tweede album ‘Dans met mij’in Koekelare

David Decoene stelt z'n nieuwe cd voor in het dans- en sfeercafé van zijn ouders. © Foto Coghe

Na zijn debuutalbum ‘Uit mijn hart’ in 2015 brengt David Decoene nu zijn tweede full album uit. De cd luistert naar de titel ‘Dans met mij’ en wordt vrijdagavond voorgesteld in de Laladu, het danscafé van Davids ouders in de Oostmeetstraat. “Op mijn nieuwe cd nodig ik de mensen niet alleen uit om te dansen, maar ook en vooral om te luisteren naar de teksten. Elk nummer heeft zijn eigen verhaal.”

David Decoene (33) woont in Veurne, maar is een bekend gezicht in Koekelare. David is namelijk de zoon van Johan Decoene en Aniana Bossier, de uitbaters van het dans- en sfeercafé Laladu in de Oostmeetstraat.

Vrijdagavond stelt David zijn tweede full album voor in de Laladu. ‘Dans met mij’ telt 16 nummers, van Vlaamse schlagers tot rock- en popliedjes.“Tien nummers van mijn nieuwe album heb ik zelf geschreven. Zowel de tekst als de muziek zijn van mijn hand. De nummers gaan vooral over mezelf en mijn medemensen. Ik wil met mijn liedjes de mensen doen stilstaan bij hoe het leven in elkaar zit. Ik schrijf over wat ikzelf, mijn familie en vrienden al hebben meegemaakt. Het ene lied gaat over de liefde, het andere over hoe mensen elkaar liefhebben en er is ook een nummer bij om iemand te herdenken”, begint de muzikant/zanger die muziek met de paplepel thuis mee kreeg.

Zoals de titel van het album doet vermoeden, zijn de nummers dansbaar. “Het is mijn missie om mensen te laten dansen op mijn nummers, maar ook om hen te laten luisteren naar de teksten. Elk nummer heeft zijn eigen verhaal.”

Samen met papa

David heeft ook een nummer op zijn nieuwe album dat hij samen met zijn papa maakte. David: “Het lied noemt ‘Omdat ik van je hou’ en daarin wil ik tonen hoe belangrijk familie is, en dat in alle omstandigheden.”

Vrijdag 16 november stelt David zijn nieuwe album voor om 20 uur. De deuren gaan open om 18.30 uur en de toegang is gratis. Je krijgt er nog eens drie extra optredens bovenop van collega-artiesten.

“Ik zal ook samen met mijn zus Quiña een liedje zingen van mijn nieuwe album. Het nummer ‘Jij bent alles voor mij’ heb ik geschreven naar aanleiding van de gezondheidsproblemen die mijn papa had”, besluit David.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier