Dansshow in De Coorenaar in Desselgem

Anita Beyaert van de gelijknamige dansschool aan de Roterijstraat. © DJW
Redactie KW

In de grote zaal van ontmoetingscentrum De Coorenaar staat op zaterdag 10 februari om 15.30 uur en ook om 19.30 uur de jaarlijkse show van dansschool Beyaert uit Waregem op het programma. ‘Art of Dance’ is de titel van de voorstelling die het publiek laat kennis maken met wat de dansschool allemaal te bieden heeft.

“Tijdens beide voorstellingen zijn er optredens voorzien van kleuters en leerlingen van de lagere school. Ook de jongeren van het secundair onderwijs komen aan bod. Ten slotte komt er nog een groep van andere dansers op het podium”, weet Anita Beyaert te melden.

“Alle dansers brengen de nummers in verschillende stijlen, heel ritmisch en perfect ingestudeerd. Daarvoor heeft iedereen de voorbije weken en maanden grondig gerepeteerd onder de leiding van lesgevers en/of choreografen. Voor dansschool Beyaert is het overigens de eerste keer dat wij met de show op verplaatsing gaan. Tot nog toe gebeurde dat elk jaar in ons gebouw aan de Roterijstraat. Benieuwd wat het nu zal geven in De Coorenaar.” Er wordt in elk geval een grote opkomst verwacht. Heel wat ouders en grootouders van de kinderen zullen het evenement willen bijwonen. In de grote zaal van De Coorenaar kunnen er op zijn minst vierhonderd stoelen staan.

Drukke periode

Dansschool Beyaert is al sinds 1990 actief. “Met mijzelf erbij zijn er vijf lesgevers die de dansen aanleren aan de cursisten”, aldus nog Anita Beyaert. “Momenteel is het een heel drukke periode. Heel wat koppels willen rond deze tijd een of meer danspassen instuderen om de openingsdans van hun huwelijksfeest in te zetten. Daarnaast bieden wij een hele reeks van dansstijlen aan. En met de show ‘Art of Dance’ hopen wij ook veel kinderen en jongeren te bereiken.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier