Daniël Tack, 70 (!) jaar muzikant: "Hele familie is gebeten door de muziekmicrobe"

08/12/17 om 09:00 - Bijgewerkt om 08:36

Daniël Tack (80) kreeg onlangs het briljanten ereteken van Vlamo omdat hij 70 jaar muzikant is: eerst bij de fanfare Desselgem en sinds 1964 bij de Koninklijke Dorpsfanfare Bavikhove waar hij ook 40 jaar bestuurslid was.

Daniël Tack is geen onbekende in Bavikhove. Hij was er namelijk 42 jaar garagist in Bavikhovedorp. "Meer bepaald Peugeot", lacht Daniël, die afkomstig is van Beveren-Leie. Hij liep er school en trok al vroeg naar Frankrijk om er te werken. "Ik was ook enkele jaren vlaswerker." Tijdens zijn legerdienst was hij mecanicien. "Daar vond ik mijn roeping om garagist te worden. Ik volgde avondlessen om mijn diploma te halen." Daarnaast was en is Daniël een muzikant in hart en nieren. "Mijn vader leerde me trompet spelen toen ik 10 jaar was. Eerst op een korte trompet met een piston. Later op een grote trompet. Trouwens, de hele familie is gebeten door de muziekmicrobe."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!