Dameskoor Zimra brengt muzikale parels in Izegem

(GF) © (GF)
Redactie KW

Dameskoor Zimra mag volgend jaar vijf kaarsjes uitblazen en is daar zijn trots op. Op zaterdag 28 en zondag 29 april brengen de dames een concert met muziek van over de hele wereld. Dirigent Wouter Dubois stelde het programma samen en combineerde muzikale pareltjes tot een schitterend geheel.

Na vier jaar is dameskoor Zimra stilaan een vaste waarde in de Izegemse muziekwereld. De dames, onder leiding van Wouter Dubois, gaan geen uitdaging uit de weg en brachten de afgelopen jaren niet minder dan negen projecten tot uitvoering. “We werkten samen met onder meer Lieve Blancquaert en een tijdje geleden waren we zelfsop televisie te zien in De Ideale Wereld”, weet voorzitter Philip De Wilde. “Om ons project van dit jaar vorm te geven, gingen we te rade bij ons publiek. We maken er een zaak van om na elk optreden het publiek te bevragen en de opmerkingen nemen we dan mee naar onze toekomstige projecten. Zo is Zimra Puur ook ontstaan.”

“In de eerste jaren van Zimra kochten we heel wat muziek aan, maar heel wat van die werken bleven liggen. In de prille beginjaren waren die soms te moeilijk of ze pasten gewoon niet binnen het project waar we op dat moment aan werkten”, legt Philip uit.

Twee keer ‘Puur’

“Als voorzitter gaf ik dirigent Wouter Dubois de uitdaging om uit al die muziek een keuze te maken en een concertprogramma samen te stellen. Wouter nam de vraag meteen ter harte en stelde een schitterend programma voor Zimra Puur samen. Het wordt een concert om van te genieten, van begin tot einde.”

“Voor sommige werken krijgen we muzikale ondersteuning van onze huispianist Pieter Tieghem, andere werken worden dan weer begeleid door andere muzikanten onder de dames.”

Zimra brengt Puur twee keer in de aula van Prizma Campus College in de Burgemeester Vandenbogaerdelaan 53. “We staan een eerste keer op de planken op zaterdag 28 april om 20 uur. Een dag later doen we hetzelfde nog eens over om 15 uur. Na het concert is er ruim de tijd om na te kaarten bij een goed glas. Op zondag voorzien we zelfs taart en koffie voor de aanwezigen”, knipoogt Philip. “Kaarten kosten 12,5 euro en zijn verkrijgbaar bij alle leden en via www.zimra.be. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen slechts 6 euro en ook met een vrijetijdspas krijg je korting.”

“Natuurlijk hopen we om zoveel mogelijk muziekliefhebbers te verwelkomen en zo voor een nokvolle zaal te zingen.” (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier