Daan Hugaert te gast bij het Spiegeltheater in Roeselare

Daan 'Eddy van Thuis' Hugaert is dit weekeinde te gast bij Spiegeltheater. © (GF)
Redactie KW

Net voor Spiegeltheater in maart een eigen productie presenteert zijn Katelijne Verbeke en Daan ‘Eddy uit Thuis’ Hugaert te zien in de gastvoorstelling ‘Doek’.

Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord. Dat brengen de twee Gentse acteurs Daan Hugaert en Katelijne Verbeke in deze gastvoorstelling van het Spiegeltheater. Niemand wil meer met Richard werken want hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en heel erg vervelend. Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één actrice over die de vrouwenrol kan spelen: Richards oude liefde, Lies, met wie hij dit stuk ooit in het conservatorium speelde.

Daan Hugaert is bekend bij het grote publiek uit series als Thuis, Witse en Wittekerke. Katelijne Verbeke speelde onder meer in Cordon, Loslopend Wild en De Ronde. In Doek staan deze doorwinterde acteurs voor het eerst samen op de planken. Doek was in Nederland een ware theaterhit. Het werd ook de winnaar van de AVRO Toneel Publieksprijs in 2011. Met zijn gevatte dialogen, grappige situaties en de sterke acteerprestaties is Doek nu ook in Vlaanderen een zeer succesvolle productie. Traditioneel wisselt Spiegeltheater Roeselare gastproducties en eigen producties af.

Momenteel is de groep in volle voorbereiding voor De Doodskopvlinder in een regie van Kurt Velghe die de groep vanaf 10 maart speelt in het popuptheater van de Ruiterkapel. Het verhaal gaat over de jonge verlamde Frank die hele dagen in zijn rolstoel zit en door zijn moeder nog steeds behandeld wordt als een kleine jongen. Haar bezorgdheid is bijna ziekelijk. De jongen wordt opgesloten en zijn enige bezigheid is het verzamelen van vlinders.

POPUPTHEATER

Zijn leven verandert wanneer hij zijn buurmeisje Vanessa ontmoet. Tussen deze callgirl en de jongen groeit een innige genegenheid. Maar Vanessa wordt vermoord en een doodskopvlinder die op haar flatje wordt gevonden brengt de politie tot bij Frank.

De Doodskopvlinder speelt op 10, 11, 14, 16, 17, 21, 23, 24 en 25 maart in het popuptheaterzaaltje van de voormalige Ruiterkapel waar Spiegeltheater sinds enkele jaren haar repetitieruimte en thuisbasis heeft. Kaarten kosten 9 euro of 7 euro voor studenten en 5 euro voor VTP. Te bestellen via de website van de groep.

De komedie Doek is op 17 februari om 20 uur en op 18 februari om 17 uur te zien in zaal OCAR in Rumbeke. Tickets voor deze gastvoorstelling kosten 14 euro, 12 euro voor studenten en 8 euro voor VTP. Leden Gezinsbond ontvangen ook een gratis drankbon bij voorlegging van hun lidkaart.

Kaarten kunnen worden besteld via rik.sambaer@telenet.be of via de website van Spiegeltheater Roeselare. (Bart Crabbe)

Meer info en tickets op www.spiegeltheater.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier