d’Ostendsche Revue geeft sjette met ‘J’et an ze rekkel!’

Regisseur Rik Labeeuw, Pulle en Tjeppen trekken aan de 'rekkel'. (Foto FRO)
Redactie KW

Oktober staat voor herfst en in Oostende voor de jaarlijkse revue. Dertig edities zijn er ondertussen al geweest van de Oostendse Revue, met Pette en Tjeppen, in het Kursaal. De opvolger, D’Ostendsche Revue, met Tjeppen en Pulle, is dit jaar ook al aan zijn twintigste jubileumeditie toe. Dit keer werd er gekozen voor de veelzeggende titel: J’et an ze rekkel! Het wordt weer lachen met de fratsen geblazen.

We gingen naar De Schelpe en waren getuige van de repetities. Wegens veranderingswerken in het dienstencentrum moesten de repetities in een kleinere zaal gehouden worden, maar revue-acteurs passen zich gemakkelijk aan. Het ging er gemoedelijk aan toe. De eerste vier scènes werden al deftig ingeoefend.

Regisseur Rik Labeeuw heeft nog niet alles uitgeschreven. Het verhaal is al bekend en de laatste details moeten nog aangevuld en eventueel aangepast worden aan de actualiteit. Je hebt zoiets als de verkiezingen van 14 oktober, waarvan er ook nog iets markants moet meegepikt worden.

Wie, wat en waardoor hebben het aan de ‘rekkel’, vroegen we Rik Labeeuw.

Twee nieuwkomers

“In de eerste plaats moet ik stellen dat ik het zelf ook aan, mijn ‘rekkel’ heb. Ik had nooit gedacht dat ik zo lang zou meewerken als schrijver-regisseur. Het is buiten alle verwachting, want in die voorbije jaren heb ik toch al een en ander bij elkaar geschreven. Twintig jaar lang, het is ongelooflijk en we hopen dat het ook dit jaar meevalt.”

“Als ik mag afgaan op de repetities valt het best mee. Er wordt gelachen. Zoals elk jaar hadden we een karrenvracht aan informatie, merkwaardige feiten en gebeurtenissen in Oostende, anno 2018, en dat hebben we in zeven taferelen, een tussenspel en een aantal liedjes op bekende melodieën gegoten, waarbij de titel als rode draad verschillende keren aan bod komt.”

“Pulle en Tjeppen komen zoals altijd weer in problemen en hebben het meermaals aan hun spreekwoordelijke ‘rekkel’, al dan niet met een happy-end. Dat moet de clou van de revue uitwijzen. Ter gelegenheid van 20 jaar D’Ostensche revue hebben we bewust niet achter ons gekeken.”

“Er komen geen oude taferelen aan bod. Alles is nieuw. Met Ann Denhert en Chris Ollieux hebben we twee nieuwkomers met ervaring en natuurtalent. Muziek wordt weer verzorgd door The Melody Makers en het ballet van Alana Weranga. Op vrijdag 26 oktober hebben we het aan de ‘rekkel’ en mogen we voor de twintigste keer ‘sjette’ geven.”

Een oude droom

Ann Denhert staat op zeven maanden van haar pensioen bij Litto-Collor en speelt al zes jaar toneel in Middelkerke, Pro Arte. Ze was ook gastactrice bij ‘t Cenakel in Oostende. Dit jaar is ze nieuw in D’Ostensche Revue.

“Ik kende de revue van vorige jaren en wist dat het leuk was om sketches te spelen over politiek, politie en gebeurtenissen in Oostende. Als amateur-actrice was ik enthousiast om mee te werken. Het is een droom die realiteit werd. Als kind wilde ik al actrice worden, maar ik had niet genoeg durf. Ik heb geen vaste rol, maar ik mag aantreden in een aantal taferelen, onder meer als kletsmadam in het tussenspel. Het is leuk. We amuseren ons tijdens de repetities, die eind augustus al gestart zijn. Het wordt een grappige revue. Hopelijk zal het publiek zich ook amuseren en lachen met de moppen en de fratsen.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier