Cultuurcentrum Knokke-Heist presenteert Magritte XL

We zien Kristine Kuypers, curator Eric Rinckhout, de schepenen Wittesaele en Vandenbussche, en Veerle Hoppenbrouwers. © (DM)
Redactie KW

Donderdagmiddag werd in het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist de expo René Magritte XL geopend. De tentoonstelling die van 21 oktober tot 14 januari loopt is er niet alleen voor volwassenen. Voor jongeren is er een ontdekboekje, een speels en verrassend doe-boekje dat hen meeneemt in het boeiende verhaal van de beroemde Belgische schilder. Voor scholen is er een uitgewerkt pakket.

De ‘Magritte Experience’ op het strand in Knokke-Heist trok in de afgelopen zomermaanden 40.056 enthousiaste bezoekers. Dit formidabele succes krijgt nu een bijzonder vervolg. In het Cultuurcentrum van Knokke-Heist zijn twaalf van Magrittes meest bijzondere werken te bewonderen op een formaat van bijna 3 meter hoog en meer dan 4 meter breed waarbij telkens een aantal aspecten worden toegelicht door Magritte-expert Eric Rinckhout. Zo hoeven de bezoekers geen enkel detail te missen. De unieke catalogus, die speciaal ontworpen werd voor deze expo, begeleidt de bezoeker doorheen de boeiende tentoonstelling.

Vanwege het grote succes in de zomer biedt deze expo opnieuw de mogelijkheid om met een virtual realitybril op een spectaculaire manier een reis te maken door de schilderijen van René Magritte. Daarnaast kan je genieten van een inspirerende film over ‘Het Betoverde Rijk’. Het is met meer dan 300 m2 het grootste werk dat Magritte ooit heeft gemaakt en als wandschildering in het Casino Knokke aanwezig.

Magritte XL een fantastische kans om op een heel bijzondere manier kennis te maken met Magrittes werken in dit Hommagejaar. De expo is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier