Cultuurcentrum Brugge ondersteunt Jonge Makers

© SVV
Redactie KW

“Bij de cultuurfanaten willen we laten zien waar de toekomst van dans, muziek, theater en circus ligt”, zegt waarnemend artistiek directeur Peter Roose.

Het Cultuurcentrum Brugge opent dit jaar het doek voor een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Als cultuurconsument kun je samen met het Brugse cultuurhuis meestappen in zijn prikkelend en fris theateruniversum om de nieuwste sterren aan het (inter)nationale cultuurfirmament te ontdekken. In de Jonge Makers-reeks werpt Cultuurcentrum Brugge een blik op jong en fris talent dat creëert en out of the box-denken herdefinieert.

Hierbij alvast een reeks op stapel staande voorstellingen van Jonge Makers:

Woensdag 23 januari om 20 uur in de Magdalenazaal: Atelier Bildraum & Thomas Smetryns / LOD muziektheater, Theater Malpertuis & De Munt – In between violet and green

Geïnspireerd door Claude Monets ‘Tuin in Giverny’ – en de daarbij horende reeks schilderijen Nymphéas – maakten Atelier Bildraum en Thomas Smetryns een productie waarin de tuin en het landschap als een venster tussen fictie en realiteit figureren.

Dinsdag 12 februari om 20 uur in de Magdalenazaal: Louis Vanhaverbeke / CAMPO – MIKADO REMIX

In zijn nieuwe voorstelling gaat artistieke duizendpoot Louis Vanhaverbeke op zoek naar de grenzen van de normaliteit. ‘Mikado Remix’ is naar verluidt een fascinerende combinatie van elektronische hightech en ambachtelijk bouwen.

Vrijdag 22 maart om 21 uur in de Biekorf Theaterzaal: Alma Söderberg – Deep Etude

De Zweedse choreografe Alma Söderberg verweeft elektronische geluiden, dans en stem met elkaar. Geluid en beweging nemen elkaars rol over. In het kader van ‘(B)its of Dance’.

Op vrijdag 5 april om 20 uur in de Magdalenazaal: Boris Van Severen & Jonas Vermeulen / CAMPO – The only way is UP

In ‘The only way is UP’ komen vier hoofdpersonages aan het woord op verschillende sleutelmomenten in hun leven. Als kind, puber, jongvolwassene, dertiger, veertiger en vijftiger.

Op woensdag 15 mei om 20 uur in de Magdalenazaal: Alexander Vantournhout – Red Haired Men

Voor deze hedendaagse dansvoorstelling vol magie, circus, contortionisme – een soort extreme vorm van acrobatie – en tekst laten Alexander Vantournhout en zijn drie performers zich inspireren door miniprozateksten van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier