Cultureel seizoen met oog voor nostalgie in Wingene

Katrien Lepoutre, schepen Lieven Huys, Elien De Vlieghere, Evelien Blommaert en Steffie Lucidarme laten je alvast even proeven van het nieuwe cultuurseizoen. © LDW
Redactie KW

Na de zomervakantie schiet ook het cultuurseizoen in Wingene en Zwevezele weer uit de startblokken. De programmatie is helemaal rond, het seizoen biedt onder de noemer ‘Wingene laat cultuur smaken’ iets voor jong en oud. De cultuurdienst zelf is fan van de familievoorstellingen, “maar we kijken ook héél hard uit naar de nostalgische tv-tunes.”

Het cultuurseizoen 2018-2019 is goedgevuld in Wingene en Zwevezele. Traditioneel slaan de cultuurraad, de cultuurdienst én de verenigingen de handen in elkaar voor de organisatie van een massa vertier voor de inwoners van de gemeentes, voor jong en oud. “Op zaterdag 29 september staat onze eerste grote activiteit op het programma“, licht cultuurfunctionaris Evelien Blommaert toe. “Dan treedt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia met zangeres Barbara Dex op. We willen van die avond iets heel speciaals maken, helemaal in het thema van ons cultuurseizoen: Wingene laat cultuur smaken.”

Ook humor is dit jaar van de partij. “Piv Huvluv zakt in november naar onze gemeente af“, vertelt schepen van Cultuur Lieven Huys. “Persoonlijk ben ik wel fan van zijn humor. Hij kan die op een correcte manier brengen, zonder over de schreef te gaan. Vorig jaar was hij te gast op de theaterwandeling van de oud-leiders van Chiro Zwevezele en dat was toen top.”

Voor kinderen

Ook de familievoorstellingen zijn dit jaar weer van de partij en daar kijken vooral de dames van de dienst Vrije Tijd naar uit. “Ik hou me hier op de gemeente vooral met onze jeugd bezig“, legt Elien De Vlieghere uit. Zij is coördinator events en activiteiten. “Ik vind het dus erg fijn dat er zoveel voorstellingen voor die doelgroep zijn.”

Nostalgische tunes

Ook Steffie Lucidarme, afdelingshoofd Vrije Tijd, kiest de familievoorstellingen als haar favoriet. “Radio Oorwoud brengt in april muziektheater voor kinderen vanaf zes jaar. Maar ook de Franse chansons die Patrick Riguelle en Jan Hautekiet in oktober zullen brengen, staan op mijn favorietenlijstje.” Nostalgie is er dan weer in februari, met ‘tv-tunes revisited’. “Wim Opbrouck en Ron Reuman brengen er bekende en nostalgische tv-tunes van kinderprogramma’s“, vertelt Evelien Blommaert. “Dingen van toen wij jong waren, zoals De Smurfen.”

“Dat klinkt écht leuk”, pikt Katrien Lepoutre, medewerker Cultuur, in, “maar ik kijk ook enorm uit naar Die Verdammte Spielerei in maart.” Wie het volledige cultuurprogramma wil ontdekken, kan alles nalezen in de cultuurbrochure, met op de cover vrolijke vorkjes, die helemaal in het jaarthema passen. De brochure is intussen in de Wingense en Zwevezeelse brievenbussen verdeeld, maar je kan ook een exemplaar bij de cultuurdienst in Wingene vinden.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier