Crescendo brengt concert met popmuziek in Stadsschouwburg Kortrijk

Het koor Crescendo, dat 45 leden telt, brengt onder leiding van dirigent Werner Vandamme herkenbare liedjes van de jaren zestig tot nu tijdens het concert A Sky Full of Stars. © GF
Redactie KW

Op vrijdag 28 september brengt koor Crescendo in de Kortrijkse Stadsschouwburg een concert met als titel ‘A Sky Full of Stars’. Het wordt een concert met verschillende herkenbare liedjes.

“De liedjes die we brengen zijn eenstemmige liedjes van de jaren zestig tot nu waarvoor een bewerking naar een koor gemaakt is”, vertelt dirigent Werner Vandamme. Drie jaar geleden bracht Crescendo ook een concert met popmuziek maar dan in de Budascoop. “Dat was snel uitverkocht. In de Schouwburg kunnen we 830 mensen zetten“, aldus Erlinde De Lange van Crescendo. Afrika van Toto en The Lion sleeps tonight zijn maar enkele van de liedjes die gezongen worden op het concert.

Blazerscombo en piano

“Er zijn ook nummers van Adèle en Coldplay”, weet Erline De Lange. Griet Samain zingt solo en een blazerscombo ondersteunt, samen met Marie-Noëlle Damien aan de piano. 45 koorleden zorgen voor de zang. “Er wordt bijna een jaar aan een concert gewerkt“, stelt Jos Leplae. “Volgend jaar werken we aan een musical en staat ook Carmina Burana op het programma.”

Het repertoire van koor Crescendo is heel breed. Vorig jaar werd er een concert van Brahms gezongen. “We gaan van klassieke tot populaire muziek. We hebben altijd de bedoeling gehad om de mensen te laten genieten van zoveel mogelijk stijlen”, besluit Werner, die al van 2006 dirigent is van koor Crescendo.

(EDB)

Het concert op vrijdag 28 september start om 20.15 uur in de Kortrijkse schouwburg. Kaarten aan 15 euro kan je bestellen via uit@kortrijk.be of via Uit in Kortrijk, 056 23 98 55. Vip-kaarten zijn te verkrijgen aan 30 euro. Vip’s zijn welkom vanaf 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier