Coverband ‘Tjeeventig’ uit Roeselare eert swingende jaren zeventig

Tjeeventig wil heel wat dorp- en wijkfeesten opvrolijken met hun covers. (Foto NS)
Redactie KW

Al meer dan een jaar maken enkele ervaren muzikanten uit Roeselare en omstreken met hun nieuwe 7-koppige coverband ‘Tjeeventig’ de West-Vlaamse dorpsfeesten, kroegentochten en concerthallen onveilig. Ze weten hun publiek te beroeren met evergreens en rockende hits van ruim veertig jaar geleden.

“Ondanks het feit dat we elkaar nog nooit hadden gezien, klikte en klonk het vanaf de eerste noot”, vertelt Rosie Seys (42) uit Gits die zich ontfermt over een deel van de zang en aan de toetsen staat van deze nieuwe band. “Drummer Bart Knockaert (52) zocht via een zoekertje op 2dehands.net geïnteresseerden om een nieuw groepje te beginnen. Daar kwam onmiddellijk veel reactie op.”

Bezetting

“We staan met zeven muzikanten op het podium. Vincent Vuylsteke (43) bespeelt de leadgitaar en Koen Deconinck (48) uit Oostnieuwkerke neemt de bass-lijnen voor zijn rekening. De nestor van het gezelschap Geert Vermaercke (62) speelt sax, Menenaar Luc Denys (50) tokkelt op de ritmegitaar terwijl frontvrouw Emelie Jonckheere (36) met haar zangkwaliteiten het concept Tjeeventig naar hogere sferen brengt. “Al onze leden brengen flink wat muzikale bagage mee en hebben aan podiumervaring geen gebrek”, lacht Rosie die drie jaar met Hot Stuff op de bühne stond en al ruim twee decennia met manlief, Bart Sinnaeve heel wat muzikale watertjes heeft doorzwommen. Haar man is trouwens ook de technicus van dienst en staat aan de knoppen tijdens de optredens van Tjeeventig.

Kwaliteit

“Een grote troef is het feit dat veel nummers vierstemmig gebracht worden. Dat getuigt van heel wat muzikaliteit en geeft het publiek net dat tikkeltje meer. Muziek uit de jaren zeventig is voor heel wat mensen pure nostalgie en zelfs jonge gasten brullen die nummers gewoon mee. Het is de periode waarin zowel de rock, pop, ska en disco werden gelanceerd. De enthousiaste reacties van het publiek en organisatoren bewijzen dat we goed bezig zijn”, lacht Rosie, die als ze voor een favoriet nummer moet kiezen, gaat voor ‘Whole lotta Rosie’ van AC/DC.

“Daarnaast komen we supergoed overeen en amuseren ons zowel tijdens de optredens als de wekelijkse repetities in The Mic in Ruiselede te pletter. Zoiets straalt natuurlijk af van het podium.” Alleen in 2017 hebben ze al 23 optredens afgewerkt. “Dat mag nog wel iets meer zijn”, glimlacht Rosie. “Op 15, 16 en 17 december spelen we achtereenvolgens op de kerstmarkt van Ieper, De Panne en Kaprijke. Op 21 april hebben we in het Torreke in Gent een concert gepland om wat naambekendheid te krijgen in Oost-Vlaanderen. Dat initiatief heet Tjeeventig XL en daar zullen ook enkele kinderen van de bandleden een nummer brengen.”

Hun repertoire combineert het popgehalte van Fleetwood Mac, The Pointer Sisters en Chic met het iets ruigere genre van Queen, Madness en Status Quo. Elke seventies-fan komt met het opzwepende repertoire gegarandeerd aan zijn of haar trekken. Je kunt hen boeken op www.tjeeventig.be of rechtstreeks via Rosie: 0496 54 04 35.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier