Confrontatie tussen kunst uit diverse werelddelen in Oostende

Jurgen Herman, het duo Co.De en Mie Ghesquiere gingen de Art Confrontatie aan. Het resultaat is binnenkort te zien in kunsthuis Tussenin. (Foto CWO)
Redactie KW

Op de vooravond van de Nacht van de Musea en de Galerijen pakt kunsthuis Tussenin uit met een nieuwe tentoonstelling ‘Art Confrontations’. De pre-opening vindt plaats op vrijdag 16 februari om 19 uur in de Edmond Laponstraat 6.

Mie Ghesquière van kunsthuis Tussenin kwam op het idee om andere kunstenaars te confronteren met haar eigen werk tijdens een kunstroute. Ze vroeg zich af hoe het zou voelen om afstand te doen van je eigen creatie en die te laten bewerken, herwerken tot een nieuw kunstig object door een andere kunstenaar.

Jurgen Herman alias Ermani was meteen te vinden voor het idee en samen contacteerden ze artiesten met de vraag: ‘Wie durft de confrontatie aan?’

Diverse werelddelen

Uiteindelijk wisten Mie en Jurgen zestien collega’s uit diverse werelddelen te overtuigen om de stap te wagen: Simona Ambrosini, Kris Backers, Marjolein Burbank, Co. De, Els De Bleekere, Geert Defurne, Ingegert De Smet, Doris Grieten, Anna Iris Luneman, Herbert Monsieur, Ingrid Van der Heyden, Yo Vandevenne, Tania Verhelst, Annie Verhoeven, Erien Withouck en Gerdi Zwaan. Rik Declercq, een buitenstaander voor het project, maakte de selectie van wie best in confrontatie ging met wie.

Achttien kunstenaars betekent ook achttien verschillende invalshoeken: er zullen etsen te zien zijn, keramiek, poëzie, glas, grafische kunst,…Ook na de herwerking blijft de variatie bestaan.

Nacht van de Musea

Het duo Co. De die gewoon zijn om een collage te maken op etsen, kregen een werk van fotografe Erien Withouck aangereikt. “Dit zorgt ervoor dat je als kunstenaar met een ander medium moet leren werken. Dit geeft meteen ook een nieuwe impuls aan je eigen werk. Ook het groeiproces is belangrijk. De transformaties van de werken zullen te zien zijn in boekvorm”, verduidelijkt Jurgen.

De expo wordt geopend door Els Wuyts op de vooravond van de Nacht van de Musea en de Galerijen. Het gaat op een rondreizende tentoonstelling die nog zal te zien zijn in Cultuurstation Tracé in Antwerpen, Gerrits Galerie in Middelburg (Nl), Anna Vastgoed & amp in Den Haag (Nl) en tot slot in de Stadshallen van Nieuwpoort. (CWO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier