Compagnie Marius scoort met marathonvoorstelling op Theater aan Zee

06/08/18 om 07:02 - Bijgewerkt om 07:00

Een van de hoogtepunten van TAZ#2018 was 'Onze Wederzijdse Vriend' van Compagnie Marius.

Compagnie Marius scoort met marathonvoorstelling op Theater aan Zee

'Onze Wederzijdse Vriend' duurde maar liefst vijf uur. © MF

Na 'Manon & Jean van Florette' op TAZ#2013 en 'Figaro' op TAZ#2015 koos Compagnie Marius deze keer voor een Britse whodunit: 'Our Mutual Friend' (1865), de laatste roman van de Britse auteur Charles Dickens. Compagnie Marius bewerkte deze omvangrijke roman tot 'Onze Wederzijdse Vriend': een spannende detective, een meeslepend liefdesverhaal en een snoeiharde kritiek op wat geld met ons doet.

Een bonte stoet van wonderlijke personages - zes acteurs speelden maar liefst om en bij de dertig rollen - nam je mee in deze meeslepende marathonvoorstelling. De voorstelling duurt maar liefst vijf uur, meteen de langste voorstelling op het festival dit jaar. Tijdens de drie pauzes werden Britse lekkernijen, thee en roséwijn geserveerd. Dat viel erg in de smaak bij het publiek.

Jonas Van Geel, Evelien Bosmans, Clara Cleymans, Frank Dierens, Waas Gramser en Kris Van Trier kregen de voorbije dagen heel wat lovende commentaar voor hun voorstelling op locatie in Scheepswerf I.D.P. Locatietheater is en blijft een van de sterkhouders van Theater aan Zee en dat zal in 2019 nog meer het geval zijn, aldus de organisatie.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!