Cirque Magique gaat zonnig van start in Ledegem

03/08/18 om 19:41 - Bijgewerkt om 19:39

Onder een stralende zon ging vrijdag het dancefestival Cirque Magique van start in Ledegem

Cirque Magique gaat zonnig van start in Ledegem

Onder een stralende zon ging Cirque Magique van start. © Facebook Cirque Magique / Pedro De Cleen

Cirque Magique verwacht op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 augustus ruim 14.000 bezoekers. Het evenement aan de Sint-Pieterstraat blijft in omvang groeien en heeft ook nu weer heel wat in petto voor liefhebbers van elektronische dancemuziek.

De camping van het festival deed vrijdag de deuren open. Festivalgangers konden al vanaf 13 uur op de camping terecht. De voorbije jaren was er daar de vrijdagavond al een preparty. Dit jaar kunnen festivalgangers vrijdag al op het eigenlijke festivalterrein terecht, er zijn nog kaarten aan de deur beschikbaar voor de late beslissers.

Organisator Dries Claeys: "We zijn blij met het bijzonder mooie weer, de opbouw is heel vlot verlopen en we kijken ernaar uit alle bezoekers een superbeleving op het festival te mogen bezorgen."

Hittemaatregelen

Wegens de aangekondigde warmte heeft de organisatie ook beslist om aan een gereduceerde prijs gekoeld tapwater te voorzien. De bezoekers kunnen daarnaast ook een drinkfles eenmalig aankopen die hervuld kan worden met plat of bruiswater aan alle bars.

Er komen ook vernevelaars om wat koelte te brengen en er is zowel op de camping als op het festival een zwembad voorzien. De organisatie deelt ook gratis zonnecrème aan de festivalgangers en de medewerkers uit aan de ingang.

Mobiliteit en veiligheid

In de Sint-Pieterstraat is er geen verkeer toegelaten, uitgezonderd plaatselijk verkeer tussen het kruispunt van de Industrieweg en het kruispunt van de Boomlandstraat. In een stuk van de straat, van de Provinciebaan tot de Industrieweg richting Industrieweg geldt eenrichtingsverkeer. Op de Industrieweg geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Sint-Pieterstraat tot de Nijverheidslaan in die richting. In de Soldatenstraat is er eenrichtingsverkeer tussen de Groene Jagerstraat en de Kortwagenstraat in die richting. Lokaal verkeer mijdt best de omgeving van de Sint-Pieterstraat en Industrieweg. Op vrijdag en maandag kan het ook erg druk zijn in de Soldatenstraat, waar de parking voor de camping zich bevindt.

Om veiligheidsredenen zijn er geen rugzakken toegelaten. Daarvoor zijn er speciale lockers voorzien aan de ingang van het festival. Gediplomeerde veiligheidsagenten houden een oogje in het zeil.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!