Christophe Van Asten neemt afscheid als voorzitter en regisseur van Jeugdtheater Scherven

Scherven opent het jubeljaar met een klassieker naar het sprookje 'Belle en het Beest'. 35 jonge acteurs staan op de scène. © EDB
Redactie KW

In het komende seizoen mag Jeugdtheater Scherven 25 kaarsjes uitblazen. Dit jubeljaar opent de toneelgroep dan ook met een klassieker naar het sprookje ‘Belle en het Beest’. Christophe Van Asten (47) sluit tijdens het feestweekend 25 jaar inzet af met een afscheid als voorzitter en regisseur.

Voorzitter Christophe Van Asten is al van het prille begin bij de vereniging. Hij regisseert het stuk Belle en het Beest van Herman Cogghe. Er staan 35 jonge acteurs op scène. Er worden in het stuk ook vier liedjes gezongen. “Van februari tot mei en van eind augustus tot de voorstelling wordt er op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag gerepeteerd.” Bij Jeugdtheater Scherven mogen de jonge acteurs starten tussen de 10 en de 14 jaar en de spelers kunnen tot hun 25 jaar bij het jeugdtheater blijven. Momenteel is Scherven volledig volzet. Er is zelfs een wachtlijst.

Tijd voor zichzelf

Christophe was al van in 1988 lid van De Gebroken Spiegel. Daar kwam hij bij toen ze nog een scholier nodig hadden voor een stuk. “Ik was toen 18 jaar en woonde in Bellegem. Al snel was ik bij de Gebroken Spiegel betrokken bij het decor“, vertelt hij. Toen Jeugdtheater Scherven opstartte, componeerde en speelde Christophe de muziek voor de eerste productie. “Ik speel slagwerk en kan een beetje overweg met de piano”, vertelt hij. Siska Baert had het jeugdtheater in Bellegem opgestart. Het tweede jaar verhuisde zij echter naar Antwerpen en ik werd gevraagd of ik het wou verder doen.” Christophe maakte dus bijna de volle eerste 25 jaar van Scherven mee.

Voor Christophe betekent het zilveren jubileum van Jeugdtheater Scherven een afscheid als voorzitter, als bestuurslid en als regisseur. “Ik blijf wel bij het decor en de belichting betrokken”, zegt hij. Als hij na het feestweekend in februari gestopt is met Scherven, wil Christophe voor de rest van het jaar wat tijd nemen voor zichzelf. “Misschien volg ik een cursus, maar die zal wel met toneel te maken hebben. Ik zal misschien ook tijd hebben om te lezen en eens meer toneel te bekijken. Ik blijf betrokken bij de vereniging.” Christophe hoopt dat er in februari een nieuwe voorzitter bekend is binnen het dagelijks bestuur dat uit twaalf mensen bestaat.

Christophe woont sinds 2004 in Bissegem met zijn vrouw Fabienne Vergalle, dochter Lenie die 14 jaar wordt en zoon Lars die 11 jaar is. Hij is diensthoofd in internaat De Kindervriend. “Mijn job is divers. Ik houd me ook bezig met het privacydossier. Met het feestjaar wil Jeugdtheater Scherven ook een nieuw logo en daarvoor schreef men een wedstrijd uit. Wie een ontwerp wil maken, kan dit nog tot 30 september sturen naar sofie.claerhout@outlook.com. Het wedstrijdreglement is te vinden op www.scherven.be. Het nieuwe logo wordt onthuld op het feestweekend in februari volgend jaar.

Reservaties

Reserveren voor de voorstellingen van Belle en het Beest van vrijdagen 28 september en 5 oktober, telkens om 19.30 uur of zondag 30 september om 15 uur kan via https://reserveren.scherven.be of via 056 21 44 62. Volwassenen betalen 9 euro en studenten en jongeren onder de 18 betalen 7 euro.

(EDB)

(EDB- foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier