Chris Brooker treedt met The Flyincg Pickets voor eigen volk op in Ledegem

"Het zal bijzonder zijn om voor mijn dorpsgenoten op te treden", zegt Chris Brooker. © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Niet zoveel mensen in Ledegem zullen weten dat er in hun gemeente een zanger/musicus woont met internationale bekendheid. Chris Brooker is lid van de a-capellagroep The Flying Pickets die ooit met Only You een internationale hit scoorde. Chris is ook lid van Killer Queen, de officiële tribute band voor Queen en maakt voice-overs, reclameboodschappen, voor heel wat internationale merken.

Chris Brooker (52) woont in de Rollegembosstraat, op de rand van Ledegem en Rollegem, waar hij ook zijn eigen opnamestudio’s heeft. Hij is gehuwd met Freya Seys. Hij is een echte Londener, waar hij nog regelmatig -beroepshalve en voor zijn familie- naartoe trekt.

Na zijn studies aan het conservatorium -piano, percussie en stem- kon hij in 1997, samen met zijn vriend Andy Laycock, deel uitmaken van The Flying Pickets. “We trokken de wereld rond met de groep. In 2000 verliet ik de groep om Musical Art Director te worden van een theater in London, waar ik het programma All You Need is Love, met arrangementen rond de muziek van John Lennon en Paul Mc Carthy bracht.”

Tribute groep

Ondertussen werd Chris Brooker ook lid van Killer Queen, waarbij hij drummer is. Deze groep werd uitgeroepen tot de beste tribute groep. Hij reist hiermee rond in heel Europa.

“Ik leerde mijn vrouw kennen toen we met The Flying Pickets speelden in De Spil in Roeselare. Na een tijdje in Londen gewoond te hebben, besloten we naar België te komen. Voor mij is dat ideaal. Ik kan in een rustige omgeving wonen en regelmatig naar Londen vliegen, is nu ook geen zo’n grote klus”, aldus Chris Brooker, die zeer mooi Nederlands spreekt, weliswaar met een Engels accent. Hij is bekend om zijn zéér lage basstem. Ooit won hij op de BBC een wedstrijd voor de laagste basnoot.

Killer Queen en The Flying Pickets zijn voor Chris Brooker nog een bijverdienste, want zijn hoofdberoep bestaat uit het maken van voice-overs. “Ik heb ook een tijdje muziekles gegeven en enkele groepen begeleid. Een aantal jaren geleden trad ik met mijn toenmalige groep Reset op in Rollegem-Kapelle. Ik zong ook een tijdje bij Voice Male.”

Dat heeft hij allemaal opgegeven om zich volledig te wijden aan voice-overs. “Ik kan veel doen in mijn eigen studio, maar moet ook regelmatig naar Brussel en Antwerpen voor opnames. Momenteel kan je me horen op tv in reclamespots voor Cash Lotto, Base en Toyota.”

Vroeger was Chris Brooker al de stem van Camiel in Kaatjes Tralalaatjes en kabouter Plop in de Engelstalige versies.

Optreden in De L!nk

Op zaterdag 16 maart staat Chris Brooker met zijn groep The Flying Pickets in De L!nk in St.-Eloois-Winkel.

“Christ Platteeuw van de Gezinsbond van Rollegem-Kapelle is een goede vriend, waarmee ik regelmatig aan sport doe. Ik doe dat optreden graag voor Christ. Het zal wel bijzonder zijn om samen voor mijn dorpsgenoten op te treden.”

Nog een eigenaardigheid waarmee Chris Brooker bekend is geraakt. Als een echte Engelsman houdt hij van zijn thee. “Ik neem steeds mijn eigen theetas mee, met mijn favoriete tea Twinning en honing van het merk Weyns en citroensap. Dat is goed om mijn stem te houden. Bij een optreden ben ik heel sober, ik vraag alleen wat warm water om mijn eigen thee te kunnen maken.” (LDE)

Kaarten kosten 20 euro. Info: 056 50 68 81.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier