Cartoonfestival Knokke-Heist gaat op wereldreis

29/06/18 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:39

De 57ste editie van het Cartoonfestival in Knokke-Heist krijgt als thema "Groeten uit...". Gepast gekozen, want honderden cartoons nemen de bezoekers mee op wereldreis met tekeningen van over de hele wereld, letterlijk en figuurlijk. Het festival is vrijdag voorgesteld.

Cartoonfestival Knokke-Heist gaat op wereldreis

Herman Keymeulen en Elise De Clerck met hun kleinkinderen Lowie, Roos en Daan waren vorig jaar de 50.000ste bezoeker. © a-DM

Het gratis festival neemt bezoekers mee op een cartooneske wereldreis vol plezier en humor, met toerisme als rode draad. Tien Belgische topcartoonisten, onder wie Lectrr, Ilah en KIM gingen met het thema aan de slag en zorgden voor honderden cartoons die te ontdekken zijn verschillende themaruimtes.

Baggy is het centrale figuurtje die de bezoekers meeloodst naar alle uithoekjes van de wereld. Zo belicht het festival onder meer de manier waarop tempels en religieuze gebouwen ten prooi zijn gevallen van toeristen en meer bezoekers trekken dan gelovigen. Het toerisme als nieuwe religie. Maar ook campings en caravans worden vaak door de mangel gesleurd. Ook de spotprent van de Iraniër Saeed Sadeghi, winnaar van de Gouden Hoed 2018 Cartoonrprijs, over de Moai op Paaseiland, wordt getoond. Alles samen hangen er 400 cartoons die jong en oud kunnen bekoren.

Het paviljoen staat opnieuw op het strand ter hoogte van het Heldenplein in Heist, waarmee het festival een verlengstuk breit aan de succesvolle formule van 2017 die 90.000 kijklustigen lokte.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!