Camille schittert straks op Ketnet: "Een kinderdroom!"

10/08/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 14:52

Momenteel zijn de opnames volop aan de gang voor de gloednieuwe fictiereeks #LikeMe, dat volgend voorjaar te zien zal zijn op Ketnet. Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door Camille Dhont (17) uit Wevelgem, die hoopt dat haar carrière nu helemaal gelanceerd wordt.

Camille schittert straks op Ketnet: "Een kinderdroom!"

In Boom, bij Antwerpen, is de school PTS omgebouwd tot SAS, een fictieve middelbare school. In de traphal zien we Camille Dhont dansen op de tonen van een blitse versie van 'Baby, baby' van Nicole & Hugo, die overigens wat verderop goedkeurend meeknikken. Op hakken stapt ze de trap op, bezingt ze de liefde voor haar vriendje, waarna ze nog probleemloos een heuse choreografie uit de mouw schudt. Sommige mensen kunnen het niet wegsteken dat ze in de wieg gelegd zijn voor de showbizz.

Delen

"Ik hoop dat ik dit nog lang mag doen en hier mijn beroep kan van maken"

Camille speelt een niet onbelangrijke rol in #LikeMe, een nieuwe fictiereeks van Ketnet, die draait rond Caro, een meisje dat door de ziekte van haar moeder terechtkomt in een nieuwe school en daar allerlei nieuwe mensen leert kennen. Zoals Camille, het personage van - jawel - Camille, die op zijn zachtst gezegd behoorlijk bitchy uit de hoek kan komen. "En toch is ze geen bitch", aldus Camille. "Ze is niet oppervlakkig. Ze wordt gemeen door verschillende omstandigheden. Ze is echt echt heel onzeker, daarom gaat ze mensen beledigen om zichzelf beter te voelen. Bovendien is haar thuissituatie niet ideaal en is haar relatie met Vince ook maar schijn. Ik inspireerde mij op Sheryl Blossom uit Riverdale (een populaire serie op Netflix, red.). Het grappige is dat mijn personage dezelfde naam heeft als ik, maar ze kan wel niet verder van mij af staan. Zij steekt enorm veel tijd in haar uiterlijk, terwijl ik niet bepaald van plan ben om twee uur vroeger op te staan als ik naar school moet."

(Lees verder onder de video)

Niet geselecteerd

Maar hoe is ze hier terechtgekomen? "Wel, dat is supergrappig eigenlijk. Twee jaar geleden werd een pilootaflevering gedraaid en had ik audities gedaan, maar raakte ik niet geselecteerd. Toen er opnieuw audities plaatsvonden, heb ik mijn kans nog eens gewaagd. Ik dacht dat ze me opnieuw niet zouden kiezen, maar ging er toch nog voor. Ik denk gewoon dat ik het West-Vlaams te veel probeerde weg te steken. Ik probeerde heel mooi AN te praten, maar dat viel te hard op. Ik was enorm blij dat ik toch werd gekozen, want ik heb er keihard voor gewerkt. Zo heb ik meegedaan aan de musical Ridders van de Ronde Keukentafel, waar ik mijn acteer- en danservaringen heb bijgeschaafd. Zingen doe ik al lang. Ik wou ook altijd al zangeres worden."

Camille schittert straks op Ketnet: "Een kinderdroom!"

Kinderdroom

"Deze rol is echt wel een kinderdroom. Vroeger keek ik op Ketnet altijd naar Spring en W817. Toen dacht ik: ik wil daar later ook staan. Of ik een idool heb? Ja, maar dan eerder iemand als Selena Gomez, maar die is ook begonnen in een serie." Camille, die momenteel woordkunst drama studeert in Brugge, offert naar eigen zeggen met plezier haar vakantie op aan deze reeks. "Al zou ik het echt geen opoffering durven noemen. Dit is echt keileuk, alleen al om tussen zo'n grote namen als Janine Bisschops en Günther Levi te staan. Wat de toekomst brengt? Geen idee, ik zie gewoon wat er op mij afkomt. Ik hoop vooral dat ik dit nog heel lang kan doen en dat ik er mijn beroep kan van maken. Ik ben alvast dankbaar voor deze unieke kans." #LikeMe verschijnt volgend voorjaar op Ketnet.

(BVB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!