Callboys genomineerd voor International Emmy Award

© VIER
Redactie KW

De Belgische tv-programa’s ‘Sorry voor Alles’ (Eén) en ‘Callboys’ (Vier) zijn genomineerd voor de prestigieuze tv-prijzen International Emmy Awards in de Verenigde Staten. Terwijl de Emmy’s voor de Amerikaanse programma’s bedoeld zijn, bekronen de International Emmy Awards de beste buitenlandse programma’s. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 november in New York.

In ‘Sorry voor Alles’ van zender Eén volgde een team tv-makers in elke aflevering een maand lang een onbekende Vlaming en namen zij hem of haar in de maling. Na die maand werd het slachtoffer meegelokt naar een tv-studio om te quizzen over die maand. In april werd het programma nog bekroond met de Gold World Medal in de categorie ‘entertainment en familieprogramma’ op het New York Festival in Las Vegas. De show won ook al de Silver Intermedia Global Award op het World Media Festival in Hamburg.

‘Callboys’, de Vier-serie over een gigolobureau van Jan Eelen die ook de grote doorbraak betekende voor Rik Verheye, is genomineerd in de categorie ‘comedy’. De serie viel al eerder in de prijzen op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz. “Dit is wel heel fijn”, reageert regisseur Jan Eelen. “Door de nominatie zelf uiteraard, maar eigenlijk nog meer doordat we samen met Alan Partridge’s ‘Scissored Isle’ geselecteerd zijn in de categorie ‘comedy’. Steve Coogan, de Britse acteur en comedian die Alan Partridge speelt en schrijft, is al heel lang een enorm inspirerend voorbeeld voor mij. Ik volg hem in alles wat hij doet en nu mogen wij plots met hem een Emmy-nominatie delen. Dat voelt onwerkelijk.”