Burgemeester Van Quickenborne maakt droom waar: "Maanden aan mijn Broeltorens gewerkt"

05/01/18 om 13:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 14:25

Niets dan blije gezichten in het kantoor van de Kortrijkse burgemeester. Samen met zijn ouders werd kunstenaar Christof Swaenepoel plechtig ontvangen. De stad Kortrijk kocht zijn impressie van de Broeltorens aan en geeft het binnenkort een plaatsje in het stadhuis. De 46-jarige beeldhouwer kreeg meteen ook een uitnodiging voor de feestelijke opening van de verlaagde Leieboorden.

Christof Swaenepoel (46) is afkomstig van Staden maar woont en werkt in De Branding in Heule, een centrum dat mensen met een beperking ondersteunt. Hij is er vooral creatief bezig in het Krea Atelier. Naar aanleiding van een tentoonstelling rond torens maakt hij vier jaar geleden de Broeltorens in keramiek. "Ik hou enorm veel van torens, maar in Staden zijn er geen. Toen ik de Broeltorens en het bruggetje zag, was ik verkocht. Ik vind het geheel zeer mooi", vertelt de kunstenaar zelf.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!