Buren bij Kunstenaars in ‘t Klokhof in Loppem

We zien fotografe Moniek Vandierendonck in 't Klokhof © PDV
Redactie KW

Nog de hele namiddag stellen honderden West-Vlaamse kunstenaars hun kunsten tentoon in het kader van ‘Buren bij Kunstenaars’. In ‘t klokhof in Loppem kun je nog tot 19.00 uur kennis maken met het werk van wel veertien verschillende kunstenaars.

De jongste kunstenaar in Loppem is twaalf jaar oudterwijl de oudste er maar liefst 83 is. Sabine Goethals, bekend van de regionale televisie, selecteerde een erg diverse schare aan kunstenaars om hun werken tentoon te stellen in de historische hoeve ‘t Klokhof.

“Sommigen boden zichzelf spontaan aan en anderen werden door mij gevraagd. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Rozenweelde; een pedagogisch centrum voor mensen met een mentale beperking die zich creatief uiten”, zegt Sabine.

We zien letterkapper Luc Baye in 't Klokhof.
We zien letterkapper Luc Baye in ‘t Klokhof.© PDV

“Buren bij Kunstenaars is zo’n fantastisch project omdat het een kruisbestuiving is van verschillende disciplines. Je vindt hier zowelfotografie, juwelen, sculpturen als schilder- en beeldhouwwerken. De kunstenaars hier komen uit heel West-Vlaanderen,maar toch vooral uit Brugge en ommeland. Via een parcours, zowel binnen als buiten, kunnen de bezoekers kennis maken met de kunstenaars en hun werk. In het ‘pop-up’ café vind je de overzichtstentoonstelling en kan er uiteraard ook iets gedronken worden.”

‘t Klokhof is gelegen aan de Zeedijkweg 20 in Loppem. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 19 uur. Meer info is te lezen op www.klokhofloppem.be.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier