Brugse trashmetalband After All stelt eerste materiaal met nieuwe zanger en drummer voor

© GF
Redactie KW

In 1995 bracht After All haar debuutalbum ‘Wonder’ uit. Ruim twintig jaar later is de Brugse thrashmetalgroep nog steeds actief. Ondertussen brachten ze liefst negen cd’s uit, iets wat bijna geen enkele andere Belgische band hen in die periode nadeed.

Binnen afzienbare tijd zou daar een tiende schijf bij moeten komen, want de voorbije maanden nam After All een aantal nieuwe nummers op. Oudstrijders Dries Van Damme (gitaar) en Christophe Depree (gitaar), die al sinds 1987 (!) deel uitmaken van de groep, deden dit met een nieuwe zanger (Mike Slembrouck) en een nieuwe drummer (Bert Guillemont).

De opnames die After All in België vastlegde, lieten ze in Zweden mixen en masteren door Dan Swanö, bekend als zanger van onder meer Nightingale en Edge of Sanity. “De nieuwe nummers combineren het melodieuze van onze eerste albums met de hevigheid van onze latere thrashmetal-cd’s”, zegt Van Damme. “We kozen er in elk geval voor om een sound neer te poten die zo dicht mogelijk bij ons livegeluid aansluit.”

https://www.youtube.com/watch?v=lXZxJU7YUnc

Met de track ‘Shadow of the Mind’ lost Alter All al een teaser. Meer nieuw materiaal mag je morgenavond, vrijdag 22 februari, verwachten in Cultuurzaal Daverlo, gelegen aan Dries 2 in Assebroek, een deelgemeente van Brugge. De Brugse (harde) rockgroep Vague View staat in voor het voorprogramma. Gratis toegang.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier