Brugse kunstkringen willen hun tentoonstellingen beter aangekondigd zien

Redactie KW

Vanuit de Brugse Sociaal-Culturele Raad weerklinkt kritiek op de manier waarop kunstkringen hun exposities aangekondigd zien in ‘t Brugse Vrije, sinds enige tijd omgedoopt tot Brugotta Hall Burg.

De Brugotta Hall Burg valt onder de bevoegdheid van het Cultuurcentrum Brugge. Deze expositieruimte bevindt zich in het administratief centrum ‘t Brugse Vrije, gelegen aan de Burg 12. Maandelijks kun je er naar twee gratis tentoonstellingen gaan kijken. Momenteel loopt daar de expo ‘Fotomania 2018’. Elf amateurfotografen van het collectief Bryggja presenteren er een selectie van hun beste foto’s van het voorbije jaar.

Kunstkringen klaagden bij de Brugse Sociaal-Culturele Raad over “de eerder triestige manier waarop onze tentoonstellingen aangekondigd worden.”

Hierop antwoordde de Brugse cultuurcoach Bart Vanduyver dat het bord dat tot voor kort aan de ingang stond aan vernieuwing toe is. “De nodige initiatieven ter vervanging zijn ondertussen genomen”, laat Vanduyver weten. “Voor een aankondigingsbord op de Burg is een vergunning nodig en dat zal het stadsbestuur niet afleveren.”

(svv – foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier