Brugse Klinkende Kroegen krijgt met WIJKlanken uitbreiding in randgemeenten

Redactie KW

Klinkende Kroegen, het zomerevenement waarbij er elke woensdagavond in de Brugse binnenstad drie plaatselijke cafés in open lucht of binnen een concertavond op het getouw zetten, wordt vanaf deze zomer in juli en augustus uitgebreid naar de Brugse randgemeenten.

“Het concept blijft behouden, maar krijgt in de deelgemeenten wel een andere benaming, met name WIJKlanken”, zegt schepen van sociaal-culturele verenigingen Mieke Hoste (SP.A). “Klinkende Kroegen is een succes in de binnenstad en daarom willen we dit uitbreiden naar de rand van onze stad. Vanaf deze zomer kunnen nu ook kroegen in de Brugse randgemeenten deelnemen, maar wel op dinsdag- in plaats van op een woensdagavond. Het gaat om de randgemeenten Zeebrugge, Zwankendamme, Lissewege, Dudzele, Koolkerke, Sint-Jozef, Sint-Pieters, Christus-Koning, Sint-Andries, Sint-Michiels, Assebroek en Sint-Kruis en dit op de dinsdagen 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15 en 22 en 29 augustus 2017.”

In de randgemeenten bevinden zich zo’n 60 kroegen. “We hebben nu nog geen zicht welke cafés zich kandidaat zullen stellen, maar net zoals in de binnenstad kunnen kroegen ook samen deelnemen. Het gaat in totaal over negen deelnames, gespreid over even veel dinsdagavonden. We trekken hiervoor een vergoeding van 450 euro per avond uit en bieden ook logistieke ondersteuning aan. Brugge zal deze zomer bruisen, van de binnenstad tot aan de zee”, belooft Mieke Hoste.

(SVV – foto a-JVP)