Brugse goochelaar oogst verbazing en verwondering tijdens Tomorrowland

Redactie KW

Vergeet The Magician, op Tomorrowland loopt er ook een échte magiër rond. Of een goochelaar dan toch, en hij komt uit Brugge.

Bregt Lambrecht, in het artistieke leven ‘Armand’, heeft er al een weekend Tomorrowland opzitten en warmt zich al op (in hoeverre dat bij deze temperaturen nodig is) voor een tweede. Hij maakt er deel uit van het animatieprogramma en zorgt er op Dreamville, de camping van het festival, voor verwondering en verbazing bij de festivalbezoekers. “Voor Tommorowland doe ik aan ‘street magic’ of ook wel close-up magie genoemd. Hierbij ga ik tussen het volk in en toon aan kleine groepjes mensen snelle, visuele, oogverblindende trucs”, legt hij uit. “Dingen die ze normaal op TV en YouTube zien, maken ze hier live mee, recht onder hun neus. Dit is een uitzonderlijke opdracht en een ervaring voor het leven. De feestvierders zijn een enorm dankbaar publiek en sommigen gaan volledig wild als ik mijn truken bovenhaal. Heerlijk om te kunnen doen!”

Brugse goochelaar oogst verbazing en verwondering tijdens Tomorrowland

“Tomorrowland is een totaalspektakel waar er van alles te beleven valt. Vandaar dat mijn trucs snel en hip moeten zijn…”, aldus Bregt. “Aan de hand van de reacties en het enthousiasme van het publiek bereik je zo een steeds grotere massa. Mensen willen zien wat er gebeurt. Ze zien vuur door de lucht vliegen of een massa die aan het roepen, lachen en applaudisseren is. Zo creëer je een steeds grotere groep aan mensen en breng je mensen samen… Dat is wat magie met mensen doet, mensen samenbrengen. Zoals de spreuk van Tomorrowland het zegt: Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever.

Brugse goochelaar oogst verbazing en verwondering tijdens Tomorrowland

Iedere centimeter op Tomorrowland is magisch

Kan Bregt dan zelf wat genieten? “Het festival is vooral werken voor ons. Om 6 uur opstaan om tijdig in de make-up en op locatie te zijn en performen van 10 tot 12 uur”, aldus Bregt. “Maar dit loopt steeds uit, omdat mensen mij blijven aanspreken om een truc te zien. En dat kan ik niet weigeren, het is gewoon veel te zalig om te doen! Het festival en het muziekgenre spreekt ons heel erg aan, maar wegens een overvolle agenda hebben we nog nooit de kans gehad om het als feestvierder zelf te kunnen ervaren. De performance gaat boven alles en het moet telkens opnieuw perfect zijn voor ons. Vandaar dat we weinig kunnen genieten van de DJ’s. Maar iedere centimeter op Tomorrowland is magisch en we vertoeven er sowieso in een wondere wereld.”

Valt Armand genoeg op tussen dat kleurrijk allegaartje in Boom? “De uitdaging ligt vooral in het feit dat de festivalgangers zich ieder jaar meer en meer opmaken zodat het steeds moeilijker wordt om te zien wie de echte performers zijn“, beaamt Bregt. “Het is belangrijk om op te vallen tussen de massa. Mensen moeten onmiddellijk kunnen zien… aha… dat is een magiër (met zijn assistente). Vandaar een dikke pluim voor de make-up artists, stylistes, kappers en het volledige team backstage. Zij laten ons dagelijks letterlijk schitteren en brengen zo het beste in ons naar boven!”

Wie ‘Armand’ aan het werk wil zien, maar daarvoor de beats en de drukte in de Schorre liever vermijdt, kan overigens ook gewoon naar… Dudzele. “Ik zal voor het 2de jaar op rij terug te zien zijn in het dorp waar ik woon tijdens Dudzele Kermis, op zondag 5 augustus.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier