Brugse glaskunst om in te bijten

© (Foto SVV)
Redactie KW

Nog heel het paasweekend kun je in de binnenstad van Die Scone de route ‘Glas door Brugge’ van glaskunstenares Pia Burrick volgen.

Onlangs vierde glaskunstenares Pia Burrick haar zestigste verjaardag met de nodige luister. Bij Stichting Kunstboek, de uitgeverij uit Oostkamp, verscheen ‘Lines and Light’. Deze monografie werd geschreven door kunstcriticus Johan Debruyne en van foto’s voorzien door Dominique Provost.

Simultaan met deze publicatie ging ook het parcours ‘Glas door Brugge’ van start. Op liefst 33 adressen in de binnenstad van Brugge – van winkeletalages tot privéwoningen – stelt Burrick 60 uniforme glasramen tentoon. Zo ook bij Juliette, gelegen aan de Wollestraat 31a, de nering bekend om haar met de hand gemaakte biscuits. Op die manier krijg je als het ware kunst om te bijten.

Ook bij hotspots als de hippe kledingzaken Leeloo (Sint-Jakobsstraat 19), Fresh (Sint-Jakobsstraat 30) en Twee Meisjes (Sint-Jakobsstraat 61) en kwaliteitszaken als Optiek Hoet (Vlamingstraat 19), Callebert (Wollestraat 25) en – prominent op de Markt – Boekhandel De Reyghere (Markt 12) valt de glaskunst van Burrick op.

In het bekende café De Republiek (Sint-Jakobsstraat 36) en het naburige De Makersrepubliek (Sint-Jakobsstraat 33) lopen nog twee tentoonstellingen van haar. Aanstaande zondag 21 april is op dit laatste adres om 16 uur een finissage voorzien. Dit gebeurt met een concert van Honeyguides oftewel Hilde Cuyvers en Dominique Dubois. Goed voor twee stemmen en één gitaar.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier