Bruggeling Sammy Slabbinck staat 3 keer in de Ultra Album Top 200

© Benny Proot
Redactie KW

“Na mijn ontwerp voor de hoes van Leonard Cohens afscheids-cd word ik vandaag vaker benaderd voor dit werk”, zegt Sammy Slabbinck.

Afgelopen dinsdag was het precies een jaar geleden dat Leonard Cohen de eeuwige jachtvelden opzocht. De hoes van het laatste album van de gevierde Canadese singer-songwriter ‘You want it darker’ werd ontworpen door Sammy Slabbinck. De Brugse surrealistische collage- en stop-motionvideokunstenaar wordt de jongste tijd vaker gesolliciteerd om hoezen te ontwerpen.

“In het verleden heb ik al voor verschillende groepen hoezen gemaakt, maar na mijn ontwerp voor Leonard Cohens afscheids-cd word ik vandaag vaker benaderd voor dit werk”, zegt Sammy Slabbinck.

De voorbije maanden ontwierp de over de hele wereld bekende Bruggeling de hoezen van de jongste releases van voormalig Arid-frontman Jasper Steverlinck (‘Uncut’), Intergalactic Lovers (‘Exhale’) en Nordmann (‘The Boiling Ground’).

Bij de vierkoppige progressieve jazzrockband Nordmann reikt het engagement van Slabbinck verder. “Momenteel ben ik nieuwe visuals aan het maken voor hun liveshow. Die zullen op zaterdag 11 november voor het eerst vertoond worden tijdens hun concert in de Handelsbeurs in Gent”, legt Slabbinck uit.

(svv)

http://sammyslabbinck.tumblr.com/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier