Brugge wil KTA slopen voor nieuwe expohal

Stefan Vankerkhoven

De bouw van een nieuwe expohal voor het Brugse Groeningemuseum komt al een stapje dichterbij. Schepen Hilde Decleer (CD&V) vraagt op dinsdag 26 juni aan de Brugse gemeenteraad de toestemming om de oude KTA-gebouwen in de Jacobinessenstraat te slopen.

De agenda van de laatste Brugse gemeenteraadszitting voor de zomervakantie – dinsdag 26 juni – bevat nauwelijks spraakmakende dossiers. De aanzet voor de opname van het OCMW in het stadsbestuur wordt gegeven. Schepen Hilde Decleer wil de tarieven voor de reievaart verhogen van 8 naar 10 euro. Bovendien vraagt zij het fiat voor de sloop van de verlaten KTA gebouwen in de Jacobinessenstraat.

De Stad is eigenaar geworden van die site en wil er een nieuwe expohal voor de stedelijke musea bouwen. Bij grote tentoonstellingen moet tot nu toe immers het Groeningemuseum wekenlang voor herinrichting dicht en kunnen de toeristen de collectie van de Vlaamse Primitieven niet bewonderen. Voor de bouw van een expohal is een design&build wedstrijd uitgeschreven. De nieuwe expohal zal deels gefinancierd worden met een toeslag op de Brugse museumtickets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier