Brugge op zoek naar nieuwe innovatieve app tijdens tweede Hackathon

09/11/17 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:50

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november vindt in het Ondernemerscentrum Brugge op het Jan Van Eyckplein City Hacks plaats. De 24 uur durende hackathon heeft 'Brugge een leven lang' als thema.

Brugge op zoek naar nieuwe innovatieve app tijdens tweede Hackathon

Vorig jaar vond het internationaal bekende fenomeen hackathon ook ingang in Brugge. Toen werd de app Fietskadee (http://labs.bitsoflove.be/fietskadee/) ontwikkeld. "Deze app biedt iedereen de mogelijkheid om na te gaan wat de veiligste route is om met de fiets ergens naartoe te trekken", zegt schepen van Lokale Economie en Facilitair Beheer Hilde Decleer (CD&V).

Het thema van de tweede hacketon City Hacks luidt 'Brugge een leven langt. Bedoeling is dat de deelnemers oplossingen bieden voor knelpunten waar kinderen, jongeren en ouderen samen of apart mee kunnen kampen."

City Hacks belooft een succes te worden, want nu al hebben zich honderd deelnemers aangemeld. Zij zullen op vrijdag 24 november aan een 24 uur durende marathon beginnen in het Ondernemerscentrum Brugge op het Jan Van Eyckplein. De volgende ochtend moeten ze om 9 uur voor het grote publiek en de jury toelichting geven bij wat ze bedacht hebben. Twee uur later maakt de jury haar oordeel bekend.

(svv)

Wie nog wil inschrijven kan dit op https://www.brugge.be/inschrijvingcityhacks2017.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!