Brugge krijgt met PachaFest 18 een nieuw festival

© iStock
Redactie KW

Tijdens het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september vindt aan het domein Aan de Plas in de Brugse deelgemeente Sint-Pieters de eerste editie van PachaFest plaats.

Tijdens dit gratis festival kan je twee dagen lang deelnemen aan lezingen, workshops en allerhande animatievormen. Standjes bieden informatie rond thema’s als stadsontwikkeling, voeding, digitalisering, recycleren en spiritualiteit.

Ook zal PachaFest 18 ruimte bieden aan sport en spel op het water door het gratis gebruik van kajaks en paddleboards. “We zorgen ook voor meer rustgevende activiteiten als (kinder)yoga en meditatie”, legt organisator Frank Loosveldt uit. “Dj’s zullen sfeer brengen met zwoele elektronische vibes. Verschillende foodtrucks staan in voor lekkere en gezonde maaltijden.”

Ter ere van Moeder Aarde

PachaFest is een festival ter ere van Pachamama, letterlijk ‘Moeder Aarde’ of zij die de kracht bezit om het leven op onze planeet te creëren en te onderhouden. “Doel is om nieuwe ideeën en toepassingen voor te stellen die een alternatief kunnen bieden voor onze huidige manier van leven en ons toelaten beter in balans te leven met onze omgeving en met onszelf“, verduidelijkt Loosveldt.

Rode draad doorheen PachaFest 18 is de circulaire economie met bijzondere aandacht voor urban mining. Hierbij worden grondstoffen uit afval gewonnen.

(svv)