Bring Your Own Beamer naar de Post in Roeselare

Alexander Stragier leert de beeldliefhebber lightpainting. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

In het kader van de prestigieuze tentoonstelling Time Can Tell is er morgen zaterdag een opvallend evenement in het oude postgebouw in de Hugo Verrieststraat. Zie het als een vrij podium voor al wie met animatie en visuals bezig is.

Bring Your Own Beamer RSL of BYOB RSL heet dit pop-up tentoonstellingsconcept officieel en men kan dat tamelijk letterlijk nemen. Deelnemers wordt gevraagd hun eigen video- licht- of multimediale kunst te komen tonen op doek en op de wanden van het voormalige postkantoor op de hoek van de Brugsesteenweg en de Hugo Verrieststraat.

Dit relatief nieuwe maar ondertussen reeds populaire concept vond in 2010 een eerste keer plaats in Berlijn en werd sindsdien wereldwijd al talloze keren georganiseerd.

Tijdens het evenement kunnen bezoekers hun stem uitbrengen voor de beste projectie. Het werk en de kunstenaar met de meeste stemmen gaat naar huis met een splinternieuwe projector.

Tijdens BYOB RSL kan je ook gratis deelnemen aan een workshop lightpainting met Alexander Stragier (zie foto). Deze Roeselaarse video-mappingkunstenaar is ook cultureel ambassadeur van de stad. Hij leert de deelnemers met de vingers lichtgevende creaties tot leven te brengen op de muren van de Post. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.

De Post, waar het Welzijnshuis en de Kringwinkel momenteel aan hun nieuwe stek bouwen, wordt dit weekend eventjes een bruisende culturele plek en Pelzen tekent er voor de sfeer met een bar en met muziek. Dit alles op zaterdag 24 maart van 20 uur tot halfeen ‘s nachts. Inschrijven voor de gratis workshop via de website van De Directeurswoning. (Bart Crabbe)

Meer info en inschrijven op www.dedirecteurswoning.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier