Brihang vervoegt Het Zesde Metaal op openingsavond Moods! in Brugge

Redactie KW

De Knokse rapper leende zijn stembanden aan de hit ‘Naar de wuppe’.

Gisteren ging het Brugse stadsfestival Moods! van start. Dit gebeurde met gratis concerten van Brihang en Het Zesde Metaal. Dit lokte enkele duizenden belangstellenden naar de Burg. Voor beide acts was het ook een blijk van hun gestegen status: vorig jaar was Brihang nog één van de smaakmakers op Vama Veche, het ontdekkingsfestival van Het Entrepot, terwijl Het Zesde Metaal enkele jaren geleden nog op de vooravond van de viering van de Vlaamse Feestdag, eveneens op de Burg, speelde.

Brihang had er duidelijk zin in en hing zijn set op aan zijn langspeelplaat ‘zolangmogelijk’. Ook nu zocht hij “kleine antwoorden op grote vragen”, terwijl zijn dj zijn heil zocht in zowel soundscape-achtige passages én flarden p-funk. Voor één nummer kreeg Brihang versterking van rapper Dieter Meeuws.

Ook bij Het Zesde Metaal spatte het spelplezier ervan af. Terwijl zijn band een kat en muis speelde met de weergoden, die dreigden met bliksemschichten, onderstreepte Wannes Cappelle andermaal zijn status van gedreven rasperformer die het publiek moeiteloos naar zijn hand zette met zowel verstilde passages – het obligate ‘Ploegsteert’ – als flink uit de kluiten gewassen rockerig materiaal.

Op het eind van de set van Het Zesde Metaal begon het te regenen. De fans dwongen niettemin nog een bis af. “Als jullie blijven staan dan wij ook”, bedankte Cappelle hen zowaar met een nieuw nummer (‘Ge zijt verheven boven alles’).

Vanavond gaat Moods! verder met gratis optredens van Michelle David & The Gospel Sessions en Nouvelle Vague.

(svv)

www.moodsbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier