Brecht is de nieuwe voorzitter bij Ten Mandere in Izegem

09/06/18 om 08:31 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 16:32

Brecht Dutillieux (31) mag zich sinds kort de nieuwe voorzitter van heemkring Ten Mandere noemen. Hij werd door het bestuur unaniem verkozen. De jonge historicus groeide in enkele jaren tijd uit tot een vaste waarde en bewees dat met tientallen publicaties over allerhande onderwerpen.

Met zijn aanstelling tot voorzitter treedt Brecht in de voetsporen van gewaardeerde voorgangers als Raphaël Verholle (voorzitter tussen 1960 en 1985) en Jean-Marie Lermyte (voorzitter tusen 1985 en 2018). "Dat ik hen nu mag opvolgen is een hele eer", opent Brecht. "Des te meer omdat ik de liefde voor geschiedenis van Jean-Marie Lermyte mee gekregen heb. Ik kreeg lessen geschiedenis van hem in het Sint-Jozefscollege en het was hij die de passie voor historiek in me aanwakkerde. Op zijn vraag werd mijn thesis waar ik in 2009 mee afstudeerde ook gepubliceerd in het tijdschrift van Ten Mandere."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!