Brasserie De Kronemolen nieuw infopunt voor toerisme

We zien de uitbaters van brasserie De Kronemolen omringd door burgemeester Annick Vermeulen, schepen voor Lokale Economie Ann Devriendt, alle Zedelgemse toerisme-ambassadeurs en een delegatie van de gemeente. © (foto BC)

Met de erkenning van brasserie De Kronemolen in Veldegem als nieuw infopunt voor toerisme, beschikt elke deelgemeente voortaan over een plaats waar toeristen terecht kunnen voor info, folders en tips. “De ambassadeurs zetten de toeristische troeven van onze gemeente in de kijker bij een breed publiek”, aldus schepen voor Lokale Economie en Toerisme Ann Devriendt.

“Een infopunt voor toerisme is een gastvrij plekje in de gemeente waar lokale ondernemers zoals restauranthouders, café-uitbaters en uitbaters van een bed en breakfast zich als ambassadeurs van de gemeente en de streek opwerpen”, opent Ann Devriendt, schepen voor Toerisme en Lokale Economie. “Deze ambassadeurs zetten de troeven van onze gemeente in de kijker bij een breed publiek. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan het Kasteel van Loppem en het doolhof, het Vloethemveld en onze vele mooie bossen die verbonden zijn via trage wegen en het fietsroutenetwerk.”

Begin 2011 was Zedelgem de eerste gemeente in het Brugse Ommeland die startte met het uitrollen van haar toeristische infopunten naar de deelgemeenten. “Eind 2011 heeft Westtoer dit dan ook opgestart in de hele regio”, vervolgt de schepen, die onderstreept dat alle gemeentelijke infopunten voor toerisme dicht bij de fietsroutes liggen en elk een specifiek karakter hebben. “In Aartrijke hebben we B&B Artiriacumhoeve, in Zedelgem-Dorp wielercafé Den Heirweg, op De Leeuw streekbierencafé Rembrandt, in Loppem restaurant Bis-Art en nu dus in Veldegem brasserie De Kronemolen langs de Torhoutsesteenweg. Al deze ambassadeurs volgden daarvoor een opleiding streekkennis.”

Oproep

Schepen Ann Devriendt sluit af met een oproep. “Omdat Zedelgem zo belangrijk is in het Brugse Ommeland, zoeken wij nog steeds ondernemers om in de toekomst als infopunt met de gemeente en Westtoer samen te werken. Wie interesse heeft mag met veel plezier de dienst toerisme van de gemeente contacteren via toerisme@zedelgem.be.

Behalve bij de infopunten voor toerisme, kunnen bezoekers en inwoners van Zedelgem uiteraard ook in het gemeentehuis terecht. “We vinden het belangrijk om een breed toeristisch onthaal uit te rollen. In het gemeentehuis kan iedereen terecht voor toeristische brochures en info. Buiten de openingsuren kunnen de infopunten dan weer de mensen verder helpen. De samenwerking met deze infopunten is een pluspunt voor onze gemeente, ze genieten dan ook volledig onze steun”, besluit burgemeester Annick Vermeulen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier