BMW Artville in Knokke-Heist officieel geopend

Een beeld van de paviljoenen. © JVM
Redactie KW

Op het strand van Knokke-Heist is maandagavond de eerste editie van BMW Artville officieel geopend. De kunstbeleving ‘Jan Fabre Curated by BOZAR’ is de belangrijkste blikvanger.

Daarnaast zullen de bezoekers de BMW Art Car van Andy Warhol en Alexander Calder kunnen bewonderen.

BMW Artville bestaat uit twee houten paviljoenen en een strandterras, die pal voor het casino van Knokke-Heist werden opgetrokken. In dit opvallende decor worden ongeveer vijftien bekende werken van Jan Fabre tentoongesteld. De cyclus ‘Het Uur Blauw’ vormt trouwens een voorbode op een solotentoonstelling van Fabre in 2021. Dankzij BOZAR zal ook Fabres performancefilm ‘Schande übers Ganze Erdenreich!’ voor het eerst vertoond worden.

Ook BMW Belux, al jarenlang een partner van verschillende evenementen in Knokke-Heist, doet een duit in het zakje. Op BMW Artville zullen immers ook twee wagens uit de collectie van BMW Art Car aan het publiek getoond worden. De Amerikaanse beeldhouwer Alexander Calder was in 1975 de eerste die een BMW ombouwde tot een kunstwerk. De wagen nam datzelfde jaar zelfs deel aan de 24 uur van Le Mans. In 1979 beschilderde ook Andy Warhol een BMW. De Amerikaanse pop-artkunstenaar probeerde met de kleuren een gevoel van snelheid te creëren.

Het project opent op vrijdag 13 juli en loopt tot en met 26 augustus. BMW Artville is gratis te bezoeken, ‘Jan Fabre Curated by BOZAR’ kost 12 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier