Blauwe vinvis komt toch naar Brugse Triënnale

20/04/18 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:36

Even werd gevreesd dat de Brugse Triënnale één van haar publiekstrekkers zou moeten missen : de blauwe vinvis, vervaardigd uit afvalmateriaal, komt toch tijdig uit New York naar Brugge. Vanaf 5 mei is hij te zien, opduikend uit de Spiegelrei.....

Blauwe vinvis komt toch naar Brugse Triënnale

Het ambitieus project van het New Yorkse bureau voor architectuur en design StudioKCA zou deels via crowd funding bekostigd moeten worden. Er diende 15.000 dollar ingezameld te worden. Slechts eventjes zag het ernaar uit dat dit niet zou lukken, uiteindelijk bleken de inwoners van New York gul : in zes dagen tijd doneerden zij het vereiste bedrag, zodat de vinvis naar ons land kan overgebracht worden.

StudioKCA ontwierp een blauwe vinvis, die is opgebouwd uit afvalmateriaal, verzameld uit de plasticsoep die dagelijks een bedreiging vormt voor alle leven op aarde. Het project kreeg de naam Skycraper, de vis zal uit de reitjes opduiken en oog in oog komen te staan met het standbeld van Jan Van Eyck op het gelijknamige plein. De Brugse Triënnale voor architectuur en hedendaagse kunst opent tijdens het weekend van 5 en 6 mei : op een veertiental locaties grijpen internationale kunstenaars in de open ruimte in.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!