Bjorn Soenens uit Lendelede droomt van muziekcarrière

Zanger Bjorn Soenens uit Lendelede. (Foto Frank)
Redactie KW

Zanger Bjorn, zo noemt de Lendeledenaar zichzelf – is vandaag, 25 maart één van de 13 finalisten van de zangwedstrijd ‘Stanley Hazes zoekt The Voice’ in Helmond in Nederland. “Ik hoop dat mijn carrière als beginnend zanger een extra boost te kunnen geven”, zegt hij.

Zanger Bjorn heet eigenlijk Bjorn Soenens, net als Amerika-correspondent Björn Soenens, trouwens ook een West-Vlaming uit Lendeleeds buurgemeente Ingelmunster. Tot daar de gelijkenis.

Zanger Bjorn is 40 jaar en de vriend van Katrien Monseré. Ze wonen in de Burgemeester G. Dussartlan 77. “Ik ben aluminiumschrijnwerker van opleiding, maar werkte jaren in de voeding”, zegt Bjorn die momenteel werkloos is. “Zingen zat me al altijd al in het bloed. Al 20 jaar doe ik aan karaoke, vooral in Bristol The Mixx in Ingelmunster. Daar kreeg ik vaak heel goede reacties van het publiek. En er waren er heel wat die zeiden dat ik misschien wel een zangcarrière zou kunnen uitbouwen. En waarom ook niet?”

Nog niet te oud

“Als men 40 is is men daarvoor nog niet te oud. Uiteindelijk zette ik de stap onder impuls en op aandringen van mijn vriendin Katrien. Iemand uit het muziekwereldje hielp me op weg. Ook zanger Nicolas (Termote, red.) uit Roeselare zorgt regelmatig voor mijn promotie. Ik mag regelmatig zingen waar hij optreedt.”

Bjorn trad onder andere al op tijdens de ‘Dolle Dunderdagen’ in Izegem. “Ik was op vrijdag 9 maart ook aanwezig op de voorstelling van de eerste cd van Nicolas in net Torenhof in Egem, waar trouwens ook Stanley Hazes aanwezig was. Verder trad ik al op met Bandit, Leah Bien en nog tal van Vlaamse artiesten. Vrijdag 20 april treed ik op in café De club op het Dorpsplein. Zelf heb ik nog geen cd-single, wel een demo. Maar die single-cd komt er ongetwijfeld binnenkort aan. Ik zing schlagers à la Christoff, Frans Bauer en Stanley Hazes zelf.”

Dertien finalisten

Zanger Bjorn schreef zich in voor de wedstrijd ‘Stanley Hazes zoekt The Voice’ op aandringen van zijn vriendin en zanger Nicolas. “Ik geraakte door de selectie en de halve finale en sta nu op 25 maart in de finale in zaal de Adelaars in Helmond. We zijn met 13 finalisten waaronder nog twee Vlamingen. Onder andere iemand die bij de Brugse Strangers zingt. Er zitten heel wat kleppers tussen. De winnaar krijgt een platencontract een videoclip en de nodige promotie rond het uitbrengen van zijn eerste single-cd. Hopelijk mag ik die winnaar zijn. Welk lied is zal zingen? Eentje van Christoff of Stanley Hazes. Ik ben er nog niet uit.”

Bjorn zal in zijn finale in Nederland niet alleen staan. “We gaan er met twee minibusjes naartoe en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wie nog mee wil kan bellen op 0495 79 83 28”, besloot Bjorn. (IB)

Meer info op de Facebookpagina Zanger Bjorn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier