Bijna 1.000 gebruikers Cultuurhuis De Leest in Izegem nemen deel aan grootschalig gebruikersonderzoek

Redactie KW

Tot eind juli liep in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en met de ondersteuning van de Vereniging Vlaamse Cultuur- en gemeenschapscentra (VVC) een grootschalig gebruikersonderzoek.

“De respons was zeer groot en van meer dan 100 Vlaamse deelnemende cultuur- en gemeenschapscentra strandt De Leest op de tweede plaats van het aantal respondenten”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). “De top drie is trouwens helemaal West-Vlaams. Cultuurcentrum Knokke-Heist leverde 1.111 respondenten, De Leest 944 en het Cultuurcentrum van Waregem 801.”

“Met de resultaten uit het onderzoek wil het cultuurhuis een beeld vormen van de interesses van de gebruikers en hun mening over het cultuurhuis en de activiteiten die er georganiseerd worden en daarmee aan de slag gaan voor bijsturingen in het aanbod en de aanpak. Zo wordt er gepolst naar de tevredenheid over de infrastructuur en de tarieven”, verduidelijkt schepen Himpe.

De gegevens worden nu geanalyseerd en er worden rapporten opgemaakt. Elk deelnemend cultuur- of gemeenschapscentrum ontvangt in december een individueel rapport en er komt ook een algemeen Vlaams rapport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier