Bij Toneelgroep Trees hebben ze allemaal een tic

We zien de spelers en regisseur van Ge-tic-t. Vooraan zitten v.l.n.r. Dries Decabooter, Lesley Demets, Jo Debels en Sylvie Vantomme. Achteraan zien we v.l.n.r. Geert Callewaert, Inge Keereman, Ine Becuwe en regisseur Andy Deloose. (Foto EDB)
Redactie KW

Vanaf vrijdag 24 november pakt Toneelgroep Trees uit Rollegem weer uit met een nieuwe productie. Met het stuk ‘Ge-tic-t’ wordt het lachen geblazen voor het hele gezin.

Andy Deloose (43) tekent voor de vierde keer voor de regie bij Trees. Zijn eerste regie bij het stuk ‘Bedankt en Tot Ziens’ dateert ondertussen al van elf jaar geleden. Hij begon in 1995 met toneel spelen bij het gezelschap en volgde een cursus basisregie bij Opendoek.

Andy is van Rollegem afkomstig en woont met zijn gezin in Aalbeke. Hij is getrouwd met Jill Steelant, die penningmeester is bij Trees. Het koppel heeft twee kinderen, die beiden bij het jongerengezelschap Tresor gespeeld hebben. “Tresor, onze jongerenwerking, zal trouwens volgend najaar weer uitpakken met een productie”, luidt het.

“‘Ge-tic-t’ is een luchtige situatiekomedie met een randje en een boodschap”, vertelt Andy. “Het gaat over mensen die al een groot deel van hun leven van hun vervelende tic willen af geraken. Hun laatste hoop is een afspraak bij dokter Stem maken, maar daarvoor moeten ze maanden wachten. Deze beroemdste en beste psychiater ter wereld blijkt zeer goed te zijn in mensen te helpen bij het controleren en overwinnen van hun tics. Verschillende personages met elk een andere tic komen samen in de wachtkamer voor hun langverwachte consultatie. Wanneer dokter Stem blijkt opgehouden te zijn op de luchthaven en de assistente zich in alle bochten moet wringen om de afwezigheid te verdoezelen, besluiten de patiënten om zelf een groepstherapie te organiseren, met alle hilarische gevolgen van dien.”

Herkenbaar

‘Ge-tic-t’ is een zeer bekend stuk bij onze zuiderburen maar wordt de laatste jaren vaak gespeeld in Vlaanderen. “Het komt heel herkenbaar voor”, aldus Andy. “Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die lijdt aan één of andere tic, hoe klein die ook is. Ook het wachten in een wachtzaal komt bekend voor. Er zullen echter niet veel van onze toeschouwers op deze hilarische manier de tijd gedood hebben.”

‘Ge-tic-t’ kan u bekijken in OC Rollegem op vrijdag 24, zaterdag 25, zondag 26 en woensdag 29 november en op vrijdag 1 en zaterdag 2 december. Op zondag begint de voorstelling om 18 uur en de andere dagen om 20.15 uur. De toegang bedraagt 8 euro en kinderen tot 12 jaar komen gratis binnen, maar moeten wel reserveren. Op woensdag wordt er gespeeld ten voordele van vzw Mariënstede in Dadizele. (EDB)

Reserveren kan via luc.colman@skynet.be of via 0486 02 09 83

.

(EDB- foto EDB)