Bibliotheek De Letterbeek in Poperinge lanceert blog: “Meer dan een boekentempel”

Op de foto zien we v.l.n.r. schepen Loes Vandromme, Koen Parmentier en Siska Vandenbussche. (Foto MD) © DEPESTELE MICHAEL
Redactie KW

Op 15 maart lanceerde bibliotheek De Letterbeek een blog en een bijhorende Facebookpagina.

Volgens het meerjarenplan van de stad moet de bibliotheek een bibliotheek van de toekomst worden. Schepen van Cultuur Loes Vandromme licht toe: “Om subsidies te kunnen krijgen van de overheid, moet de bibliotheek voldoen aan een aantal voorwaarden en inzetten op prioriteiten. Zo moet de bib onder andere de leesmotivatie bevorderen, de dienstverlening voor mensen met een beperkte mobiliteit verbeteren en kansengroepen zo goed mogelijk proberen te bereiken. Van daaruit zijn een aantal ideeën gegroeid om de bib attractiever en laagdrempeliger te maken.”

Blog

“Een van de nieuwe ideeën is om te starten met een blog”, vertelt Siska Vandenbussche van de bibliotheek. “Met de blog willen we boekentips doorspelen aan lezers, info brengen over evenementen en nieuwe boeken voorstellen. We willen tonen dat de bib meer is dan alleen een boekentempel. Het moet een plaats zijn waar mensen inspiratie kunnen opdoen, waar mensen mediawijs kunnen worden en contacten kunnen leggen. Uiteraard is er op de blog ook plaats voor algemene informatie zoals de openingsuren en info over het ontlenen van boeken. Via de website is ook de catalogus raadpleegbaar. Veel mensen weten echter niet dat de volledige catalogus van de bib online staat en dat het mogelijk is om de beschikbaarheid van de boeken te raadplegen.

Het spijtige aan een blog is dat die niet gemakkelijk terug te vinden is op het internet. Daarom hebben we een Facebookpagina gemaakt om mensen te bereiken en de info op de blog bekend te maken en te verspreiden.”

(CB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier