Bevers Harmonieorkest speelt The Queen Symphony

© DJW
Redactie KW

Wie van de muziek van Freddy Mercury en Queen houdt maar dan in een originele en aparte versie verpakt, moet zeker een ticketje kopen voor het concert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 1 juni in de Sint-Jan de Doperkerk.

Het werk dat gebracht wordt, is The Queen Symphony van componist Tolga Kashif. Hij schreef een eigen interpretatie van twaalf bekende nummers van de Engelse rockglamourgroep, binnen het kader van een echte symfonie. Persverantwoordelijke Griet De Smet: “Het Bevers harmonieorkest had er al een tijdje zin in om dit werk op te voeren. Nu kan dat, samen met het Waregems koor Con Cuore. Beiden zijn Cultureel Ambassadeur van Waregem. Vandaar dat het ook over een Ambassadeursconcert gaat. Daarnaast staan er nog een aantal Waregemse talenten op het podium in de kerk: violiste Gudrun Verbanck, Elisabeth De Bock aan de piano en Eline Duerinck op cello. Zij brengen elk een belangrijke solo.”

Stadshymne

Als extraatje voor het publiek spelen de muzikanten met het koor de Waregemse stadshymne Domus Waroniensis dat door Wim Bex speciaal werd gcomponeerd voor de officiële opening van Zuidboulevard in het stadscentrum een jaar geleden. Griet De Smet: “De uitvoering wordt live opgenomen, net als de Waregemse hymne. Dirigent van orkest en koor is Bert Decavel. En Davinia Parmentier verzorgt de presentatie van de avond. Alle andere info vind je terug op de site.”

(DJW)

Gereserveerde tickets kosten 20 euro. Enkele online te verkrijgen via de website van het Bevers Harmonieorkest www.harmonieorkest.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier