Beniamino Paganini pakt uit met Bach

De 23-jarige dirigent Beniamino Paganini. (GF)
Redactie KW

Op 28 oktober pakt het ensemble en koor Musica Gloria uit met een concert in de kapel van het OLV-Hospitaal. Zij brengen werken van Bach onder leiding van dirigent Beniamino Paganini.

Beniamino Paganini (23) heeft al van jongs af aan een passie voor oude muziek. Hij stichtte in 2006 – op 12-jarige leeftijd – het ensemble en koor Musica Gloria, gespecialiseerd in oude muziek. Beniamino heeft dus een (familie)naam die de lading dekt. Het ensemble brengt een concerto, sonate, kwintet en suite van Johann Sebastian Bach.

verbinding

“Allerheiligen en Allerzielen: dagen waarop wij de zielen van onze naasten gedenken, waarop we verbonden zijn met elkaar. Inkeer die men best met Bach kan beleven”, duidt Joris Olivier, voorzitter van De Link, dat samen met vzw Orgelkring het concert in Kortrijk organiseert. “De kapel van het OLV-Hospitaal is een prachtig stukje erfgoed dat vanbinnen helemaal gehuld is in barokstijl. De ideale locatie voor dit concert”, klinkt het. (PVH)

Het concert vangt aan om 17.30 uur. Kaarten kosten 17 euro en 10 euro voor jongeren jonger dan 25 jaar. Reserveren kan op oekeneNV@live.be.