Benefietconcert Anima Eterna Brugge levert 8.900 euro op voor Foton

Er werd 8.900 euro bijeengebracht door concertinkomsten, vrije giften én een bijdrage van het huisorkest. © SVV
Redactie KW

Gisterenavond lokte Anima Eterna Brugge, het huisorkest van het Concertgebouw Brugge, een volle concertzaal met het werk van de jonge Mozart. Onder de noemer ‘Concertgebouw betrekt’ engageert de Brugse Vlaamse Kunstinstelling zich om moeilijker te bereiken doelgroepen te betrekken bij het concertaanbod.

Het Concertgebouw labelde het concert van gisteravond als benefietconcert ten voordele van Foton, het expertisecentrum én de thuisbegeleidingsdienst dementie van Familiezorg West-Vlaanderen vzw. “Met de aankoop van hun concertticket steunden de toeschouwers de werking van Foton”, zegt Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur van het Concertgebouw Brugge. “Bovendien bracht de samenwerking het thema dementie én de daaraan gekoppelde mantelzorg nog eens onder de aandacht.

Het Concertgebouw overhandigde een bijdrage van 8.900 euro aan dit goede doel, bijeengebracht door concertinkomsten, vrije giften én een bijdrage van het huisorkest. ‘Mensen met dementie voelen zich welkom in het Concertgebouw”, onderstreept Bart Deltour, directeur van Foton. “De universele taal van de muziek is een taal die nieuwe mogelijkheden aanreikt als dementie de verbale communicatie doet afnemen. Bovendien engageert het Concertgebouw zich al langer uitdrukkelijk voor dementie.”

Op vraag van Foton stelden het Concertgebouw en Anima Eterna Brugge de repetitie voorafgaand aan het concert open voor een groep mensen met dementie en hun mantelzorgers. “Het werd een boeiende ontmoeting voor zowel bezoekers als musici en de ideale voorbereiding op het eigenlijke concert”, zegt Deltour.

Voor het volgende benefietconcert wordt het uitkijken naar de openingsvoorstelling van de Bach Academie 2019. Wie een ticket koopt voor het filmconcert ‘Lebenslicht’ op vrijdag 18 januari 2019 steunt samen met Concertgebouw Brugge en het Collegium Vocale Gent het oncologisch revalidatiecentrum in de voormalige Koninklijke Villa in Oostende.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier