Belangrijke onderscheidingen voor musicus Léon-Bernard Giot

Op de foto Léon-Bernard Giot en burgemeester Jean-Marie Dedecker.
Redactie KW

In het stadhuis van Middelkerke werd Léon-Bernard Giot door burgemeester Jean-Marie Dedecker gehuldigd omwille van twee belangrijke onderscheidingen die de musicus in ontvangst mocht nemen.

Hij kreeg de Zilveren Palmen in de Kroonorde, een onderscheiding die hem werd toegekend in opdracht van de koning en Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz. Ook zijn vereniging, de Verenigde Koren, waarvan hij stichter, voorzitter en koorleider is, viel in de prijzen omwille van het 25-jarig bestaan.

Giot is een geboren Gentenaar die in Melle woont, maar tweede verblijver is in Middelkerke. Naast zijn vele muzikale verdiensten in onder meer Dilbeek en Merelbeke, is hij voorzanger-orgelist a.i. in Middelkerke en Nieuwpoort en vaste voorzanger-orgelist in de Sint-Theresiakapel in Middelkerke-bad.

Giot kreeg al diverse onderscheidingen en vereremerkingen waaronder de gouden medaille Pro Ecclesia et Pontifice in opdracht van paus Fransiscus omwille van zijn bewezen diensten als voorzanger-Orgelist. Vorig jaar nog kreeg hij de gouden medaille Diplôme de Médaille d’Or, uitgereikt door een van de oudste academische verenigingen van Frankrijk, Arts-Sciences-Lettres.

(PBM/fotoPBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier