Bekende West-Vlaamse DJ's stomen volgende generatie klaar op Tomorrowland

  • Bijgewerkt om

Dennis Parmentier en Steven Desmet, in het DJ-wereldje bekend als respectievelijk Dennis Cartier en Steve Rush, begeleiden twee weekends lang jonge DJ's op Tomorrowland. De twee draaiden zelf al eerder op het wereldvermaarde festival én hebben zelf hele beloftevolle plannen voor de toekomst.

Het gaat hard voor Dennis Parmentier uit Ardooie. Meer dan tien jaar geleden sleutelde hij nog volop zijn eigen plaatjes thuis in zijn slaapkamer, die hij losliet in het lokale jeugdhuis. Vandaag zit zijn agenda meer dan vol. Zo stond hij begin deze maand nog op het bekende Balaton-festival in Hongarije, was hij te gast in het Qbeach House in Oostende en draait hij nu twee weekends op Tomorrowland.

"Vorig jaar stond ik hier voor het eerst", aldus Dennis. "Toen stond ik op het podium van The Sound of Tomorrow. Optreden op Tomorrowland heeft als DJ uiteraard een impact, vooral op vlak van internationale connecties leggen. Ik kreeg toen veel reactie op mijn set. De organisatie vroeg mij om in samenwerking met Pepsi Max een nieuw concept uit te proberen. Met The Sound of Tomorrow willen we de kans geven aan jonge DJ's om hier een kwartier lang een set te spelen, in een unieke setting. Op de vloer is er maar plaats voor 25 man. Samen met Steven Desmet begeleid ik de DJ's, grijpen we in als het misgaat en geven we tips waar nodig. Voor die gasten is dat heel belangrijk, want zo kunnen ze ervaring opbouwen. En alleen al het feit dat 'ze gedraaid hebben op Tomorrowland' is een boost voor hun zelfvertrouwen. 's Avonds draaien we ook onze eigen set."

Dennis bracht al enkele platen uit en heeft nu ook een hit beet met een remix van Ellie, het recentste nummer van Regi, die het naar eigen zeggen als één van de betere remixen bestempelt. Dennis heeft lang gezocht naar zijn sound, maar heeft het nu beet, klinkt het vol vertrouwen. Als producer is hij ook al volop bezig met andere nummers. "Ik heb er een achttal klaar liggen. Eentje daarvan is al anderhalf jaar oud. Eerder een ongewoon nummer, maar ik ben er altijd in blijven geloven."

"Ik ben nerveuzer om te draaien in mijn thuisstad Ardooie dan op Tomorrowland"

En hij niet alleen, want een tijd geleden zat hij samen met het management van Fedde Le Grand, een wereldberoemde Nederlandse DJ die in 2006 doorbrak met 'Put your hands up 4 Detroit'. Met een kleine 2,5 miljoen volgers op Facebook en een tjokvolle agenda allesbehalve klein bier. "Ik wist niet waar ik het had toen ik het goeie nieuws kreeg. Veel kan ik er nog niet over kwijt, maar met vier platen zitten er héél mooie dingen aan te komen dit najaar."

Dennis steekt niet weg dat hij droomt van een radiohit, maar vanzelfsprekend is dat niet altijd. "Er komt veel bij kijken, meer dan sommige mensen denken." De stress is dan ook niet te onderschatten. "Ik heb moeten leren om op tijd de stekker er uit te trekken, om even mijn smartphone aan de kant te leggen." Want zijn leven als DJ en producer is al haast een fulltime bestaan en dan verzorgt hij ook nog zelf alle sociale media. "De steun van mijn vriendin is heel veel waard."

Dennis is altijd hard blijven timmeren aan de weg en bouwde intussen al een stevige naam op in het circuit. En toch stond hij onlangs nog op het podium in Ardooie, waar het nieuwe bufferbekken geopend werd. "Voor mij is optreden in Ardooie altijd thuiskomen", aldus Dennis. "Ik ben zelfs nerveuzer om te draaien in Ardooie dan op Tomorrowland. Het is anders draaien, ja, misschien iets commerciëler. Maar ik ben opgegroeid door veel in cafés te draaien, dus voel ik het publiek wel aan op dat vlak. Dat is ook een tip die ik startende DJ's steevast meegeef: altijd oogcontact blijven houden met je publiek. En altijd geloven in jezelf."

"Gewoon gaan", sluit Steven Desmet aka Steve Rush aan. "Je eigen ding zoeken en dat ook doen." Hij en Dennis kennen elkaar al een hele tijd. Voor Steven is het de vierde keer dat hij op Tomorrowland staat. Hij is al bezig van zijn twaalfde. Ook hij combineert zijn DJ-activiteiten met een job. "Ik werk voor eventbureau MeetMarcel, waardoor ik regelmatig ook andere DJ's tegen het lijf loop." In Brugge organiseerde hij eerder al enkele succesvolle feestjes en een jaar lang was hij ook fulltime DJ. Vandaag is het eerder Steve Slow dan Steve Rush qua optredens, al twijfelde hij geen moment om op Tomorrowland andere jonge DJ's te ondersteunen met een eigen platform.

Ook Steven broedt op enkele plannen en ook al niet van de minste. "Ik heb stilaan een nieuwe sound gevonden. Dat is een kwestie van groeien en na al die jaren is het tijd voor een nieuw project. Iets dat organisch ontstaan is, maar waar ik heel hard in geloof." Concreet stopt hij geleidelijk als Steve Rush, maar neemt hij een nieuwe naam aan. Als alles goed gaat, horen we dit najaar en volgend voorjaar veel van zijn nieuw project. "We zijn nu heel hard aan het bouwen aan een nieuw imago én nieuwe muziek. Er fulltime van leven is heel hard werken. Het is niet onmogelijk, maar er hangt van zoveel af. Maar het plezier is er door de jaren heen niet minder op geworden. Integendeel."