Bekende Boosta-fuif maakt comeback in Izegem

Jean-Marie Vanfleteren. © Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Tussen 2004 en 2013 zakten heel wat jongeren af naar de populaire Boosta-fuif in zaal ISO, maar door dalende interesse in het muziekgenre hield de fuif er na negen edities mee op. Audiovibes wil Boosta op zaterdag 6 april nieuw leven inblazen.

“Boosta werd indertijd stopgezet omdat de hype voor de hardere muziekstijlen bij de jongeren een beetje weg was”, vertelt Jean-Marie Vanfleteren, die samen met Kevin Deleu en Wesley Dejaeghere onder de vlag van Audiovibes het evenement herlanceert. “Bovendien was de kostprijs van de artiesten en dj’s quasi onbetaalbaar geworden. Je moet weten dat alle grote namen uit het wereldje indertijd minstens eenmaal op Boosta hebben gestaan. We hebben nadien met Univerz-festival en opvolger Waanzin Open Air een nieuwe uitdaging gevonden, maar dat eerste festival is opgedoekt en het tweede scoorde niet zo goed bij het publiek. (Er komt dit jaar geen tweede editie van Waanzin Open Air, red.) We hebben ons ook gefocust op andere projecten zoals X’Plo’Z en Chapter One.”

Frisse ideeën

Waarom de tijd nu wel rijp is voor een terugkeer van Boosta? “De jeugd mist een ‘grote fuif’ in Izegem en is vragende partij. Wij willen die leemte opvullen”, aldus Jean-Marie. “Zeker nu ook Waanzin Open Air niet terugkeert. We zitten met Audiovibes met nieuwe initiatiefnemers die frisse ideeën hebben en van aanpakken weten. Ook nostalgie speelt een rol. Boosta heeft tenslotte vele duizenden mensen naar zaal ISO gelokt.”

De jeugd mist een ‘grote fuif’ in Izegem en is vragende partij

“Wie weet wordt het zelfs een van de laatste fuiven op die locatie nu de stad er steeds meer over nadenkt om een nieuwe fuifzaal te bouwen. Ook de comeback van hardere muziekstijlen zoals jum, tek, free- en hardstyle heeft meegespeeld in de beslissing om de fuif terug te halen. Voor veel mensen was Boosta ook hun eerste fuif, dus wie weet kunnen ze er nog een reünie van maken.”

Veiligheid

Boosta gaat op zaterdag 6 april om 21 uur van start in zaal ISO. Tickets kosten 15 euro aan de deur. “We beloven een mooi verzorgde line-up, met onder andere WeXTC, Davoodi en Unresolved”, aldus Jean-Marie. We voorzien traditiegetrouw ook een goede klank- en lichtshow en zorgen voor de sfeer van de oude dagen. “Uiteraard voorzien we ook de nodige veiligheidsmaatregelen.”

Meer info: www.boosta.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier